Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

PERSONLIGT LEDARSKAP

Personligt ledarskap

Jag har turen att få gå en utbildning via jobbet som heter personligt ledarskap. Som marknadschef för ett relativt stort företag så kan jag behöva det, MEN det fungerar även på det privata planet.

Jag har nu kommit halvvägs. Man går en gång i månaden i ett år. Mycket faller just på dig själv och hur villig du är att förändras. Just nu fokuserar vi på att förändra vanor, attityder och värderingar. Att sätt upp mål, delmål, gripbara mål och ogripbara mål. Hela livet har vi kanske gjort på ett visst sätt, eller tänkt på ett visst sätt och inte funderat på varför. Har det funkat bra så har du nog ett bra tankesätt, men kanske kan du utveckla det ytterligare för att få/känna/bli ännu bättre.

Kan alla förändra sig? Ja, visst kan vi det!

Många med mig tänker nog ibland, äsch det är ingen idé eller att så har jag alltid gjort och det har fungerat. Detta kommer ofta från vårt arv och miljö. Men är det verkligen du eller är det kanske inpräntat av din lärare i lågstadiet?

 

Vart vill du nå?
Hur vill du upplevas?
Vad gör dig lycklig?

Ibland kan det vara bra att titta på någon som har lyckats i livet och fundera på vad har han/hon gjort? Var det att kliva upp tidigt på morgonen och fånga dagen eller klappa sig på axeln och berömma sig själv. Många trycker ned sig själva omedvetet med ord som det går inte, jag kan inte, om jag bara var smalare, snyggare, smartare osv. Varför inte vända på det hela och säga till sig själv att jag är good enough. Titta på dina styrkor istället och se till att bli starkare i dig själv för varje dag istället för att trycka ned dig själv varje dag. Det gör en enorm skillnad.

Något som jag lärt mig under resan är att det är bra att dokumentera, det skrivna ordet ger mer än att bara tänka det. Dessutom kan du gå tillbaka och titta på vad du skrivit vid ett senare tillfälle. Ta för vana att skriva ned tre bra saker du har gjort varje dag i din egen feelgood bok. Det behöver inte bara ha med jobb att göra utan likaväl vara att du har hjälpt en äldre människa över gatan. När du kommit in i detta blir det automatiskt så att du vill åstadkomma något bra varje dag. Detta gör att du rullar igång en snöboll som blir större och större. Du kommer må bättre i dig själv.

Återkommer nog till ämnet vid ett annat tillfälle. Här finns det hur mycket som helst att skriva om. Jag tror dessutom att man kan hjälpa andra att börja tänka positivt genom att skriva om det.

VILL NI ATT JAG SKRIVER MER OM PERSONLIGT LEDARSKAP?

/Love C

 

5 thoughts on “PERSONLIGT LEDARSKAP

 1. Jag skulle bli glad om du ville skriva lite mer kring personligt ledarskap.
  Lät som du har koll på det. Ett bra ämne tycker jag.

  Kram
  Jessie

 2. Hej Cina,

  Jag vill gärna också läsa mer på just personligt ledarskap och hur man ska tänka positivt i vardagen och på jobbet.

  Bra blogg!
  Kramar Lollo

 3. Åh tack alla för era svar.

  Då ska jag se till att skriva några fler inlägg om just personligt ledarskap.
  Tisdag nästa vecka har jag nästa utbildningstillfälle.

  Kram och trevlig lördag,
  Cina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *