Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Mjukt tunnbröd i stekpanna

Detta recept måste ni bara testa om ni inte gjort det tidigare. Brödet blir så gott. Jag brukar baka en stor sats innan jul. Till vår familj, mina föräldrar (numera till mamma och ängeln pappa) och syster med familj. De älskar detta bröd och det tar slut på en gång.
14 kakor:
1/4 jäst (ca 12 g) 50 gram smör   5 dl mjölk   0,5 tsk salt   0,5 dl socker   2 msk sirap   0,5 tsk hjorthornssalt   1,5 dl grahamsmjöl   2 dl rågsikt   7 dl vetemjöl   Lite vetemjöl till utbakningen
Kan också bakas i ugn, men blir mycket bättre i stekpanna. Socker och sirap kan hoppas över men hör till i det ”gamla receptet”.
GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader. 2. Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat. 3. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. 4. Dela degen i 14 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel. Rulla upp på kaveln och rulla försiktigt ner i het torr stekpanna. 5. Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på – ibland går det fortare, då får man sänka värmen. 6. Gräddar man i ugn gäller 275 grader och ca 3 minuter på var sida, man måste alltså vända på dem. 7. Låt svalna på galler, lägg in i plast eller burk när de kallnat så det inte blir knäckebröd av dem. Går utmärkt att frysa.
På med smör och ost eller vad du vill ha på och njuuuuut.
Love Jessie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *