Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Middagstips – Supergod köttfärspaj

Det här receptet har jag fått från syster yster. Sååå god paj.
Pajdeg: 50 g rumstempererat smör 4 dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk 2 tsk bakpulver
Fyllning: 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor Olja till stekning 500 g blandfärs Salt och peppar 1 paprika
Täcke: 2 dl lättcréme fraiche 2 msk lättmajonäs Riven ost Skivade tomater
Pajdegen:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut degen på ett mjölnat bakbord och klä en pajform (24 cm).
Fyllning:
Skala och hacka löken tunt. Skalla och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad. Skär paprikan i tärningar. Häll lite olja i stekpannan och lägg ner lök och vitlök. Låt det hela få färg. Putta sedan blandningen mot kanterna av pannan för att ge plats och köttfärsen. Blanda i paprikan i slutet av stekningen. När även färsen är brynt blandas den med lökblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i det obakade pajskalet.
Täcket:
Skiva tomater och lägg ovanpå köttfärsblandningen. Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över tomaterna och toppa med osten. Baka pajen i ugnen 20-30 min. Servera allt med en fräsch sallad och ett gott bröd.

Love Jessie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *