Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

LOS ANGELES – SEVÄRDHETER

Till våren åker vi till Los Angeles och San Diego. Åh så vi längtar. Just nu sitter vi och googlar upp en massa sevärdheter i Los Angeles. Vi kommer åka tre familjer som har barn i samma åldrar. Det kommer bli så kul.

Boende

Jag vill gärna välja ett hotell vid stranden. Santa Monica känns som ett bra val. Att vakna upp till det glittrande havet och stranden är oslagbart och det är också nära till shopping.

Stränderna

Stränderna breder ut sig längst kuststräckan i LA. Jag funderar på om vi ska hyra cyklar för då kan man på kvällarna ta cykelturer på stranden och titta på de fina solnedgångarna. Vi har bestämt oss för att ”lära” oss att surfa. Jag kommer känna mig som en riktig Califorinia girl :-) Med alla livräddartornen kommer det kännas som vi hamnat i ett avsnitt av serien Baywatch. Jag har hört att några av de finaste stränderna finns i Malibu och Santa Monika. Många kändisar har köpt strandhus i Malibu. Kanske får man en och annan paparazzibild. Venice beach är tydligen oxå värt att besöka och är ofta med i filmer. Där kan man strosa längs gatan med små affärerna och titta på gatuförsäljare.

Sevärdheter

Hollywood: Gå längst The Walk of Fame och titta på kändisarnas stjärnor i marken. Här finns de kända biograferna där många filmpremiärer hålls t.ex. Chinese Theatre.

Hollywoodskylten: Man kan inte köra ända fram till skylten men ett bra ställe att se skylten ifrån är Hollywood and Highland mall. Här kan du stå på en plattform med utsikt över skylten och fota. Enda sättet att ta sig upp till skylten är att gå, men terrängen är svår. Däremot får man en nära bild av skylten och utsikten är tydligen underbar.

 

Beverly Hills, Hollywood Hills och Bel Air. Det är en fin utsikt och det är här de stora lyxhusen finns, där många rika och kända bor. Köp en kändiskarta eller åk en guidad tur ifrån Hollywood för att se vart kändisarna bor. Det känns som ett måste, eller?

Universal Studios: Här finns många roliga åkattraktioner inspirerade av filmer och olika roliga shower att titta på. Åk den guidade turen i filmkulisserna. Här får du en unik tur av riktiga inspelningsplatser där många filmer spelats in. En häftig upplevelse som passar alla!

Disneyland: Här finns många roliga åkattraktioner inspirerade av Disney. Känns som obligatoriskt när man ändå är i närheten.

Shopping

Det finns ett brett utbud av shopping i L.A.

Santa Monica 5th Street Promenade: Ett stenkast från vattnet ligger ett shoppingområde med shopping för alla. Här finns många av de stora klädkedjorna.

The Grove: Ett utomhusvaruhus med ett brett utbud av olika affärer och kända märken. Här finns också en biograf och ett stort utbud av restauranger. Populärt är The Cheesecake Factory. Stora portioner, varierad mat och cheesecakes i olika kombinationer är något av de godaste efterrätter man kan äta, säger de som varit där.

Övriga tips!

Vi kommer att hyra en bil med GPS. Då kan vi ta oss nästan vart vi vill och får mer frihet. Kommunaltrafiken är inte så utbredd och det kan ta tid att ta sig överallt.

– Tänk på rusningstrafiken! Man vill helst inte fastna i bilkö i flera timmar och därför ska man undvik motorvägen så gott man kan mellan 5-10 på morgonen och mellan 15-19 på eftermiddagen.

Fakta

Klimat: Vädret är trivsamt året runt och det är sällan solen inte lyser. Medeltemperaturen under vintern är cirka 19 grader. Cirka 30 grader på sommaren och i vattnet cirka 19 grader.

/Love C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *