Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Focaccia med tre sorters frön

bild

 

Här kommer ett recept på ett supergott och nyttigt bröd som min kära man gjorde på morgonen.

Ingredienser

                        50 g jäst
                        7 dl  vatten
                        2 tsk salt
                        13 dl siktat dinkelmjöl
                        5,33 msk olivolja
                        3 msk solrosfrön
                        3 msk pumpakärnor
                        3 msk sesamfrön
                        1,5 tsk flingsalt
Tillagning
1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet. 2 Tillsätt resten av vattnet, salt, 1/2 deciliter olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig, den ska vara ganska lös. 3 Låt degen jäsa under duk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 4 Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. 5 Pensla degen med oliv-olja, strö över frön och flingsalt. Låt jäsa under duk cirka 15 minuter. 6 Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat. Skär brödet i rutor och dela dem till över- och  underbröd.
 bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *