Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

FÅ FLER FÖLJARE PÅ BLOGGEN

 

5 Digital Marketing Blogs To Follow Now

Bild lånad av Flintstudio.com

Jag har bloggat från och till i snart 10 år. Jag har bytt bloggverktyg några gånger och haft långa uppehåll. När man startar igen efter ett längre uppehåll så tar det ett tag att få tillbaka sina följare eller få nya för den delen. Något som alltid ligger kvar är blogginläggen bra eller dåliga. Jag skriver som jag känner och använder bloggen för att slappna av. Jag sitter inte och tänker på hur jag ska skriva som jag gör på jobbet. Men om du vill få fler besökare och blogginlägg som ger fler besökare så finns här några tips som jag hittade på betterbloggers.se För fler tips gå till deras blogg, där hittar du mycket intressant kring ämnet.

Före du publicerar

1. Välj ETT ämne för ditt blogginlägg

De bästa inläggen har ett tydligt ämne, ett tydligt ”keyword” som du kretsar inlägget kring. Inläggen om ”det här gjorde jag idag” fyller även de sin plats men de gör ingenting för Google – förutom att förvirra! Dela hellre upp din dag på i flera inlägg – ”cafébesöket”, ”receptet” och ”promenaden i parken” till exempel. På så vis kokar du ner inlägget till kärnan och gör det lätt för Google att förstå vad det handlar om.

2. Skriv en rubrik som dina besökare faktiskt klickar på

Din rubrik är den allra viktigaste faktorn i ditt blogginlägg. Om din besökare hittar dig via Google eller något socialt medium är rubriken avgörande för om det blir ditt eller någon annans inlägg som blir utvalt. En bra rubrik innehåller följande beståndsdelar:

  • En tydlig beskrivning av vad kärnan av innehållet är.
  • Den innehåller nyckelord.
  • Den är öppen, uppmanande och övertygande.

Titeln/rubriken är också en av de viktigaste faktorerna i hur din blogg/ditt inlägg rankar på Google så var noga med att få med ett eller flera nyckelord i den.

3. Redigera bilderna du ska ha med och döp dem SEO-vänligt

Tänk på att Google även plockar upp namnet på dina bilder i sökresultatet, speciellt om bilden ligger långt uppe i inlägget. Glöm inte att döpa bilderna till något relevant så att inte ”IMG7291.jpg” dyker upp överst i beskrivningen av ditt inlägg.

4. Dela upp ditt inlägg i kortare stycken

Det finns inget mer uttröttande än en blogg med långa, tunga textblock. Det spelar ingen roll hur intresserad jag är av innehållet, får jag en enorm hög text framför mig så vänder jag och går någon annanstans. Så – ha gärna mycket text, men dela upp den. Helst inte mer än 5-7 rader per stycke. Lägg även till styckesrubrik om det passar din blogg.

5. Länka

Länkar är väldigt positivt i Googles ögon. Länka gärna tillbaka till andras sidor, där du lånat text, relevanta inlägg i ditt eget arkiv, internlänkning är ett väldigt bra sätt att visa Google vad som hör ihop på din sajt.

Efter du publicerat

1. Dela en bild på Instagram

Dela en bild från inlägget, gärna en bild som är beskrivande men kanske inte ger bort allt – för det måste man in på bloggen. Försök ”teasa” lite! Påminn att en länk till bloggen finns i profilen, eftersom det inte går att länka någon annanstans på Instagram är denna påminnelse extra viktig.

2. Använder du Pinterest? Pinna en bild från inlägget!

Skapa gärna en speciell bild för Pinterest – stående format – med beskrivande grafik. Detta ger många mer klick!

3. Svara på kommentarer

Svara på kommentarer du fått sedan det senaste inlägget och gå gärna in på personens egen blogg.
/Love C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *