Foto och Digital Bildbehandling Högskolan i Jönköping

För ganska precis ett år sedan började jag med 2 högskolekurser. Höggravid och vi skulle till och flytta. Bra tajmat. Jag hade planerat att göra klart båda kurserna på ett halvår men insåg mot slutet att om det tar ett år (det finns möjlighet att läsa upp till 2 år på varje kurs tror jag) så va gör det? Jag gjorde färdigt ända till slutuppgifterna, en gjorde jag sedan i somras och den sista skickade jag in i slutet av oktober. Idag kom sista beskedet. GODKÄND!!!! Jippi!!! 7,5p + 7,5p. Alltså 15 högskolepoäng totalt, jag som inte pluggat vidare än på högre nivå känner mig väldigt stolt. Jag har iof alltid haft lätt för att plugga och lära mig saker men detta var ett helt nytt och vågat ämne, jag hade inte mer än ett intresse – och nu, nu tycker jag faktiskt att jag är riktigt duktig! Vissa delar i kursen var roligare än andra, men så är det väl alltid när man pluggar nånting tycker jag. Slutuppgifterna bestod båda två av bilder som skulle fotas och redigeras efter vissa kriterier, och därtill skulle det skrivas dokumentationer. Den ena blev 3 sidor och den andra närmare 6 sidor. Herregud!För er som är sugna på att lära er mer, och har tid att lägga ner så rekommenderar jag kurserna varmt. De skulle först inte anordna fler i högskolans regi men nu tror jag visst att de ångrat sig, utbildningarna var så populära. Så än finns chansen. De roligaste delarna tyckte jag var ljus och färger i digital bildbehandling och när vi ägnade en hel lektion åt blickfång i foto kursen. Sjukt lärorikt och intressant. Alla lektioner är videobaserade över internet och släpptes var 10:e dag har jag för mig. Du skall också färdigställa ett visst antal inlämningsuppgifter/prov innan du får gå vidare på nästa lektioner. Väldigt pedagogiskt upplagt för mig som vill kunna plugga lite när som, nätter, tidig morron, mitt på dagen bara en liten stund, flera lektioner på rad när jag hade lust osv. Alla möjligheter är möjliga på full distans. Stort plus till lärarna från moderskeppet också. Tips till er fotointresserade alltså!

Jag är extremt nöjd med min slutuppgifter. Jag antar att ni vill se, och det får ni också. NU! (modell är min fina arbetskollega Emelie :))

I denna första bildserien var en av uppgifterna att bildbehandla kreativt.

sofia-stiernman-Nr1-efter sofia-stiernman-nr2-efter sofia-stiernman-nr3-efter

Den andra uppgiften var att fota en bildserie på temat ”människor och miljö”. Kanske inte så svårt att gissa vad och vilka jag skulle välja!

sofiastiernman1 sofiastiernman4 sofiastiernman2 sofiastiernman3 sofiastiernman5 sofiastiernman6

Lämna en kommentar

annonser