VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hälsocamp Ekolsunds Slott

Vill du;

Träffa likasinnade människor?

Inspireras av grymma föreläsare?

Träna, svettas och skratta samtidigt?

Bo i en underbart fin slottsmiljö och kanske få en och annan motivationskick av BiggestLoser deltagarnas alla träningstimmar som är gjorda där vi tränar?

Äta supergod och välkomponerad mat?

BOKA in dig på Hälsocamp NU!

Hoppas vi ses i Juli!!

HC14_sofia-9 HC14_sofia-10 HC14_sofia-11 HC14_sofia-12 HC14_sofia-13

Tack för fina bilder; Sarah Saverstam (http://sarahsaverstam.se)

Kommentera

Annons

Älskar lördagsmys!

Även om jag har världens bästaste ungar är jag alltid rätt bängtrött på fredagarna då jag haft båda barnen hemma från morron till kväll, därför är lördagarna underbara när vi är tillsammans allihop. Det här med att göra ingenting (som aldrig slutar med att vi gör ingenting!!) e så mysigt. Älska familjeliv liksom!

Igår hade jag träningsdejt 05, idag ingen träningsdejt även om det ändå nästan blev som en. Gemenskapen på morronen e grym, o de som tränar runt 05 på vardagar kör ungefär vid 07 på helgerna. Idag gick jag upp när jag kom från gymmet igår dvs 6.30 och började köra vid 07. Ett härligt pass med bland annat bänkpress, armhävningar och strikta pressar. Avslutningsvis intervaller på crosstrainern och lite hets o teknikrop till träningskompis Camilla! Imorrn blir sista passet innan ommöblering på gymmet och öppning av lokal nummer 2 ett par hundra meter bort. Snacka om att Åkan e träningsstad :) där jag kör nu kommer komplett crossfit utrustning att sättas upp och på nya stället i centrumbyggnaden kommer det bli vanligt gym och alla pass inklusive lekland på barnpassningen. Lowa kommer tokgilla :)))

På eftermiddagen idag var vi på luciatåg i ridhuset. Mysigt med fika, ridande lusseuppträdande och hopptävling! Topp!

20131214-190729.jpg

20131214-190743.jpg

20131214-190757.jpg

Kommentera

Annons

#älskamorronträning

Det är min favvo tag på Instagram. Idag hade jag möjligheten att köra ett lite längre pass, eftersom jag kör ett väldigt ordnat styrkeupplägg nu så kör jag alltid det först, och sedan om jag har tid och lust laddar jag om för intervaller eller en längre konditionsintervall efteråt. Träningen just nu är väldigt mycket passa på när jag väl är det. Då får det bli lite långa pass ibland – det är skönt och svettigt! Imorse skulle jag köra veckans första (?) styrkepass – och när jag öppnar väskan (klockan var strax efter 05), SUCK, skorna är hemma. Hade jag varit inne i stan på CF boxen hade det inte varit några problem att köra barfota, men på gymmet – ne, går inte så bra. Så jag fastnade på cykeln med bästa sällskapet Camilla. Aldrig har väl en svettig tung cykel timme gått så fort :) Idag har jag lite lyxigt så jag hinner köra knäböjspasset i eftermiddag istället. Detta är tredje perioden i denna cykel av styrka. Jag är på tunga reps och många set nu. Nästa vecka skall jag köra 1RM, alltså MAX i övningarna för att har nya mätvärden till efter nyår. Spännande! Jag förlorade mycket styrka när jag var gravid med Julie eftersom jag inte kunde träna så länge som jag önskade. Det är som det är med det men jag har halkat väldigt mycket efter och kan fortfarande inte springa längre sträckor eller göra tunga marklyft. Jag längtar till träningen gjort sitt om man säger så.

Sjukt effektiv morron annars, hemma strax efter 6.30 – äta frukost, utfodra barn, duscha, städa golven och organisera (slänga) 3 garderober! #älskamorronträning alltså :)

 

20131212-094033.jpg

20131212-094054.jpg

Kommentera

Annons

Foto och Digital Bildbehandling Högskolan i Jönköping

För ganska precis ett år sedan började jag med 2 högskolekurser. Höggravid och vi skulle till och flytta. Bra tajmat. Jag hade planerat att göra klart båda kurserna på ett halvår men insåg mot slutet att om det tar ett år (det finns möjlighet att läsa upp till 2 år på varje kurs tror jag) så va gör det? Jag gjorde färdigt ända till slutuppgifterna, en gjorde jag sedan i somras och den sista skickade jag in i slutet av oktober. Idag kom sista beskedet. GODKÄND!!!! Jippi!!! 7,5p + 7,5p. Alltså 15 högskolepoäng totalt, jag som inte pluggat vidare än på högre nivå känner mig väldigt stolt. Jag har iof alltid haft lätt för att plugga och lära mig saker men detta var ett helt nytt och vågat ämne, jag hade inte mer än ett intresse – och nu, nu tycker jag faktiskt att jag är riktigt duktig! Vissa delar i kursen var roligare än andra, men så är det väl alltid när man pluggar nånting tycker jag. Slutuppgifterna bestod båda två av bilder som skulle fotas och redigeras efter vissa kriterier, och därtill skulle det skrivas dokumentationer. Den ena blev 3 sidor och den andra närmare 6 sidor. Herregud!För er som är sugna på att lära er mer, och har tid att lägga ner så rekommenderar jag kurserna varmt. De skulle först inte anordna fler i högskolans regi men nu tror jag visst att de ångrat sig, utbildningarna var så populära. Så än finns chansen. De roligaste delarna tyckte jag var ljus och färger i digital bildbehandling och när vi ägnade en hel lektion åt blickfång i foto kursen. Sjukt lärorikt och intressant. Alla lektioner är videobaserade över internet och släpptes var 10:e dag har jag för mig. Du skall också färdigställa ett visst antal inlämningsuppgifter/prov innan du får gå vidare på nästa lektioner. Väldigt pedagogiskt upplagt för mig som vill kunna plugga lite när som, nätter, tidig morron, mitt på dagen bara en liten stund, flera lektioner på rad när jag hade lust osv. Alla möjligheter är möjliga på full distans. Stort plus till lärarna från moderskeppet också. Tips till er fotointresserade alltså!

Jag är extremt nöjd med min slutuppgifter. Jag antar att ni vill se, och det får ni också. NU! (modell är min fina arbetskollega Emelie :))

I denna första bildserien var en av uppgifterna att bildbehandla kreativt.

sofia-stiernman-Nr1-efter sofia-stiernman-nr2-efter sofia-stiernman-nr3-efter

Den andra uppgiften var att fota en bildserie på temat ”människor och miljö”. Kanske inte så svårt att gissa vad och vilka jag skulle välja!

sofiastiernman1 sofiastiernman4 sofiastiernman2 sofiastiernman3 sofiastiernman5 sofiastiernman6

Kommentera

Annons

Julies 1 års kalas

I söndags hade vi ett litet kalas bara med närmaste familjen. Det är ju trots allt lite trixigt att fylla år dagen före julafton och dessutom ha en storasyster som fyller år en vecka senare. Jag har hursomhelst sagt att ingen av mina barn skall varesig missa födelsedagspresenter eller kalas. Punkt.

Massa fina paket och lite sockerchocksfika och julskinka. Vilken himla bra kombo! TACK!!

juliekalas1 juliekalas2 juliekalas3 juliekalas4 juliekalas5

20131210-100308.jpg

20131210-100339.jpg

20131210-100400.jpg

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna