VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att prioritera rätt…

Hur ser Din prioriteringar ut?
Vad är viktigt i ditt liv? 
Vad väljer du om du har 5minuter över?
Gör du kanske saker som egentligen är viktiga för andra?

Jag tror jag skrivit om det tidigare- men alltså, det här med att prioritera är ju så himla svårt tycker jag medan alla bloggar man läser förmedlar att de har minsann valt, de prioriterar rätt saker och de gör alltid sina egna val….
Men är det så himla lätt egentligen?!

Jag själv har sjukt svårt att hitta mina egna prioriteringar– jag dras lätt med i andras prioriteringar. Förr var jag tjejen som alltid hängde på, vilket man lätt kunde vara som barnlös singel. Då kunde man låta dagens planer kastas omkull för att ngn kom på att vi skulle dra till Göteborg på roadtrip för att shoppa de där snortighta FilippaK-stretchjeansen utan bakfickor eller åka runt ett par dagar i Sverige och testa golfbanor (japp, jag är en golfnörd….dock en extremt inaktiv golfspelare just nu). Men efter det att barnen föddes så är ju sånadär spontangrejer betydligt mer meckigare att få ihop!

För oavsett om alla säger att ”barn förändrade inte min livsstil” så gör barn det! De som säger att de inte gör det har antingen ett väldigt litet barn (spädisar utan kolik är ju superlätta att ha med och dessutom tar de minimalt med plats…) eller så prioriterar de inte sina barn eller så lever de i en grotta där ett barn mer eller mindre inte märks av så mycket därborta i mörkret….

Jo, barn förändrar allt! 
Från att bara kunna hoppa i Conversen, sticka VISAkortet i bakfickan och dra till att det ska packas som inför en mindre utlandssemester bara man ska till Maxi och helghandla!

Hur som helst, nu kom jag ifrån ämnet- mina prioriteringar är ganska glasklara just nu…men långt ifrån färdiga och det finns alltid mer att förändra och förbättra.
Dessutom vill jag kunna göra mina prioriteringar utan dåligt samvete- utan att gå med den där gnagande känslan att folk tycker jag borde göra ngt annat eller tvärtom!

Blev inspirerad av AnnaStinas inlägg där hon skriver att man ska göra en prioriteringslista som man sedan kan checka av steg för steg– det ska jag göra!

Utan direkt eftertanke kommer nog min lista ser ut ungefär såhär:
1) Skapa ett lugn här hemma, speciellt mellan kidsen
2) Hälsosam kost
3) Yoga och styrketräning (hemma)
4) Göra enkla och roliga saker tillsammans hela familjen när tillfällen ges
5) Aktiviteter med barnen och vänner


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna