Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:info.sojka@gmail.com

Jag i Media: Hur ser du på det här med fotoförbud och lägger du upp bilder på andras barn??

Idag är jag med i City Skåne och jag fick frågan om jag fotograferar och lägger upp bilder på andras barn. Frågan är mycket omdiskuterad och det har tillkommit nya lagar.

Hur ser du på det här med fotoförbud och lägger du upp bilder på andras barn??

city 01 city 02

För att läsa hela artikeln så hittar du dagens City tidning som PDF HÄR. På sidan 2-3 hittar du artikeln om detta.

För mig är det självklart att fråga först. Men så är det inte för alla. Jag skulle inte själv tycka det var kul om mina barn dök upp någonstans hos någon främling. Ja mina barn är offentliga i bloggen men det innebär inte att någon ha rätt att använda det men det är en annan fråga. 😉 Alla mina bilder är skyddade och ingen får sno/låna utan att fråga. Men det är också rent av olagligt. Kanske också något att ta upp då man hör om läskiga typer som snor från andras bloggar osv.

8 thoughts on “Jag i Media: Hur ser du på det här med fotoförbud och lägger du upp bilder på andras barn??

 1. Jag brukar också vara extremt noga med att inte lägga upp utan att fråga. Man skulle ju själv bli arg om någon spred ut bilder på ens barn utan att fråga först :) Jag håller i alla fall helt och fullt med dig!

 2. Möjligt att någon rygg på ett annat barn kommer med då och då, annars är jag väldigt noga med att inte lägga upp barn som jag inte vet att det är ok med. Brukar inte fråga heller, utan då undviker jag det hellre (men mina syskonbarn osv vet jag ju sedan innan).

  Hittade din blogg via facebook, vilken härlig blogg du har! :-)

 3. Hej!
  Jag frågar alla jag fotar ifall jag får lägga ut dem. Tycker det hör till hyfs och fason. Att jag exploaterar mig själv och Elsa är ett val jag gjort. (Trots mitt jobb) Jag står för det och jag känner att det går inte att gå runt och oroa sig för allt.
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram Jossan

 4. Absolut att man frågar först- jag vill inte ha med mina barn i vilken blogg som helst utan själv kunna välja isåfall!
  Barn är så oskyddade och det är upp till varje förälder att fatta det beslut som känns rätt för dem…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *