Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:info.sojka@gmail.com

Jag samarbetar med ”Lyft ett barn ut ur mörkret”

kolkata 01

Indiens förlorade döttrar får framtidshopp
Flickor har en svår situation i det indiska samhället. Djupt rotade traditioner (bland annat hemgiften) gör att fattiga flickor anses som en ekonomisk börda. Nyfödda flickor förgiftas eller överges på gatan, flickor får mindre mat, sämre tillgång till utbildning och hälsovård. Barnäktenskap liksom våld och övergrepp är inte ovanligt. Detta är några av skälen till att bygga och driva ett utvecklingscenter för enbart flickor i Sonarpur, en förort till Kolkata. Centret kommer att ge hopp och bättre framtidsutsikter för många fattiga och utsatta flickor. För närvarande pågår insamling till en hälsoklinik som kommer att vara kopplad till centret. Utvecklingscentret byggs och drivs av Arken, bloggportalen Femme och många flera sponsorer och stödjare, både företag och privatpersoner runtom i Sverige. Allt sker i ett nära samarbete med den indiska organisationen Bethel Fellowship Trust och pengarna förmedlas via insamlingsorganisationen Lyft ett barn ut ur mörkret, som har 90-konto.

Berättelse om en flicka i Kolkata
Mala kommer från en mycket fattig familj på landsbygden, som består av sju familjemedlemmar. Alla är analfabeter. Hennes pappa arbetar för oregelbunden dagslön. Mala har mist sin mamma. På grund av deras ekonomiska situation kan Malas pappa inte skicka henne till en bra skola och i hennes by har hon inte möjlighet till utbildning. Därför önskade Malas pappa att hon skulle få komma till flickhemmet i Kolkata. Genom centret får hon stöd, en bra utbildning i en näraliggande skola, bättre uppväxtmiljö, gemenskap och större utvecklingsmöjligheter för framtiden.

Det är alltså till just detta en del pengar som jag kommer skänka kommer gå till. Jag har en helt egen insamling och kommer blogga efter hand vad pengarna går till. Jag gillar att se vad som händer med pengarna man skänker och vill inte att det ska gå till någon stor organisation där man inte ser exakt vad pengarna gått till.

Under kategori välgörenhet kommer ni hitta alla inlägg om just detta. Vill du skänka pengar så kan man redan nu göra detta genom att göra en inbetalning till BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4.

Märk din inbetalning ”Kolkata Sojka Design” så kommer den rätt och vi kan spåra gåvan. Alla bäckar små som dom säger!

Spread the love

6 thoughts on “Jag samarbetar med ”Lyft ett barn ut ur mörkret”

  1. Ja, alla kan vi göra något. Sedan ett par år har jag ett fadderbarn genom Barnfonden. Nu har ”vår” flicka” börjat skolan så kanske gör det ändå skillnad.

    Kram

  2. Vilket fint initiativ! Är så många som behöver hjälp runt om i världen :/ Brukar ge pengar till Läkare utan gränser, då dövar man samvetet lite för en stund…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *