Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:info.sojka@gmail.com

Tävling: Vinn en egen Furby till ett värde av 899:-

Furby Furby 02 Furby 03 Furby 04

Första intryck av vad Isak tyckte om Furby var att den var läskig. Ha ha jag förstår honom då den pratar och rör sig. I början pratar den Furbiska och med tiden pratar den mer och mer Engelska. Den är för barn från 6 år men Isak roar sig med den varje dag nu. Den är ju som ett litet husdjur och även om den snackar lite engelska så gör det inget då Isak bara härmar och pratar Furbiska tillbaka. :) Just nu hör jag hur lilla Furby sjunger och Isak sjunger med ha ha. Lite rolig tycker jag nog själv den är ha ha.

Nu har du möjlighet att vinna en exakt likadan liten Furby! Nu är sommaren här och det blir mycket utflykter med barnen. För att vara med och tävla berätta den bästa utflykten du skulle göra med Furby om du vann honom.

Var beredd på att han kan vara lite kaxig och glöm inte behandla honom väl. Allt påverkar hans personlighet så se till att behandla honom väl. :)

Tävlingen avslutas den 29 juni 2013 kl 23:59. Därefter väljs en vinnare ut som presenteras i bloggen. Vinnaren får själv kontakta mig på info.sojka@gmail.com så håll koll på om du har vunnit. Lycka till!

”Noo-noo dah doo-ay”

Här nedan kommer lite info om Furby:

Furby

Eventuell vinstkatt betalas av vinnaren

124 reaktioner på ”Tävling: Vinn en egen Furby till ett värde av 899:-

 1. vi är jätte gärna med.. han skulle få följa med på våran semester i sommar som vi ska först till strömstad och sen även till göteborg och gå på liseberg och självklart skulle han få följa med och ha mysigt och roligt med oss 😉

  kram veronica med barn

 2. Furby skulle få följa med på alla roliga äventyr i sommar. Besök på skansen, kolmorden och en tripp till skövde/göteborg för picknick mys och kanske en tur på liseberg. Jag hade själv en furby när jag var liten och åååh vad jag älskade den! :)

 3. Åhh en sådan hade min lillasyster när hon var liten….såg en för några veckor sedan på BR och då var mina barn så sugna att ha en så nu hoppas jag att jag kan vinna denna till mina barn. Dessutom skulle det vara en perfekt present till min äldste som så vill ha ett eget husdjur och han fyller år om en månad. Med en Furbie kan han och hans bror lära hur det är ta ansvar för ett djur trots att det bara är en leksak:-).
  Nu håller jag mina tummar och tår att jag vinner denna fina Furbien….

  Ha en fortsatt bra kväll…

  Kram

 4. Furby skulle ju självklart få följa med överallt eftersom sonen skulle älska den över allt annat. (Han leker ju bara med saker som gör något tillbaka annars ser ju han ingen mening med det – dessutom hade kanske denna fått honom att vilja lära sig prata)
  Men eftersom sonen ofta vill ta med sig sina saker på sådant han gillar så hade det blivit Tivoli i Köpenhamn. Där hade vi åkt piratskeppen, gruvan, veteranbilarna, karusellen, tåget och till sist hade vi tagit med furby till akvariet där man nästan kan känna på fiskarna. Vi hade ju köpt en fin bild på oss alla när vi åker veteranbilarna så vi kunde ha den hemma!

 5. Åh ja! Jag har letat som förbrilt efter en Furby. Jag ägde själv en när jag var liten och har så länge velat att Casper också ska ha en, men tyvärr inte hittat någon och jag vet med stor sannolikhet att Casper skulle ha med denna söta Furby på alla våra utflykter.
  Utflykterna som vi mest gör (då vi är tre badkrukor i familjen) är att fiska ofta, ta en picknick vid hamnen eller bara grilla ute på gården och hans Furby skulle vara med på alla dessa utflykter <3

  -Ha en toppendag!

  Kram

 6. ÅH! Min son fyller år den 9 juli och detta skulle vara den ultimata presenten! Om jag känner min Viktor rätt så skulle Furby få följa med ÖVERALLT! En utflykt som är planerad i sommar är en bussresa till fina Karlskrona (där jag bodde ett tag) till ”låtsasfarmor” som han är så förtjust i. Där skulle det bli massa bus och lek och Furby skulle nog trivas där han också! :)

  Hoppas, hoppas!

 7. Jag stod och kikade på den där igåt i leksaksaffären för att försöka mig förstå på vad det var, verkar ju helroligt. Furby skulle få följa med oss på husvagnssemester, få sitta i mitten mellan tjejerna och där kan jag lova att han skulle få full uppmärksamhet sen får han följa med oss och bada, gå på High Chaparall, fika och bada ännu mera!

 8. Furby skulle få följa med typ överallt och vi skulle dokumentera detta flitigt på bloggen. En egen bilbarnstol mellan barnen, han gillar säkert att hoppa studsmatta och bada också. Han skulle bli vår egen lilla hustomte/trädgårdstomte och skulle få vara med på många roliga upptåg och detta skulle komma som bildbevis 😀

 9. Han skulle få en egen liten flytväst och skulle hållas hårt av barnen när han fick följa med oss med båten ut i skärgården för sol, bad och lek.

 10. Åh, vilken ljuvlig liten sak! Vi bor ju i skärgården och han skulle absolut få följa med min dotter på båtsemester tillsammans med hennes morföräldrar – sol, bad, fika i mängder och en massa äventyr väntar! <3

 11. De är ju rätt gulliga de där små Furbysarna, mina äldsta barn hade sådana när de var små så de måste ha kommit tillbaka, ja det är klart han får följa med på Spanienresan, om han lovar att inte dricka för mycket Sangria, och dansa flamenco i barerna, utan snällt följa med när det är dags att gå hem, och ligga under parasollet på playan för jag vet inte vilken solskyddsfaktor han behöver!!! :) fast jag är alldeles säker på att våran lilla Elliot skulle sköta om han som sin egen baby!!! :)

 12. Så himla söt. Den skulle bli väldigt populär här hemma. Och lilla Furby skulle självklart få följa med oss till vårat semesterparadis Öland. Där skulle han få se solnedgången, ha picknick på stranden med oss och följa med på härliga ljumma promenader i kvällssolen. Däremellan hinner det bli lite lek och gos i husvagnen.

 13. Tänk att vi pratade med en Furby på stan idag! :)
  Jag älskade den då den kom första gången, nu kan man lugnt säga att de blivit lite mera moderna;)
  Sonen blev helt kär och stod och pratade länge på Furbiska!
  Om vi har tur skulle Furby få följa med till Norge i sommar. Då åker vi och hälsar på bestemor och bestefar som bor där. Massor av äventyr skall vi hitta på!
  Sonen (och jag!) skulle bli så glad, nu håller vi tummarna!

  Kramar

 14. Han skulle få följa med på en 2 veckors semester till Turkiet och bli en present till min dotter som fyller år när vi är där i sommar.

 15. Hejsan!
  Om Furby väljer att flytta hem till oss skulle han få vara med om ganska mycket. Vi gillar äventyr, bilträffar och resor så han skulle få hänga med på lite av varje.

  Vi har också en tokig hund i ungefär samma storlek som Furby, och hon har inte ett ont hårstrå i sig så de skulle nog ha en del glädje av varandra. Dessutom; Furby kanske kan lära sig att ge skall?

  I augusti skulle han få hänga med till Alcudia, Spanien och till vintern till Gran Canaria. Och han skulle få åka häftig amerikanare när det är glassdags. Kort sagt ett drömliv för en aktiv Furby!

  Dottern på nyblivna 9 år kommer såklart gå fullständigt bananas av lycka.

 16. Åh en sån här hade jag när jag var liten men inte så himla tuff och modern som denna. Jag skulle vilja ge den här till min ”gudson” Mio som snart fyller år! Sen kanske han och min Adam får ha gemensam vårdnad om den 😉

  Bästa utflykten skulle vara att ta med Mio och Furby på en båttur i sommar. Stanna till och äta glass och raggmunk på nåt ställe och prata med fiskmåsar och gräsänder. Det tror jag att de båda skulle uppskatta! =)

  Ha en bra dag! =)

 17. Min dotter är 5 år och har autism och när hon har en leksak så är hon helt fokuserad vid den så hon inte hör att vi talar med henne eller att något händer runt omkring henne. Därför tror jag att en Furby vore pedagogisk träning för henne. Vi kan lägga in sagor ,musik och få dottern att aktivera ser på flera olika sätt skapa ett ordföråd mata leka aktivera sig.

  Furby verkar vara en mångsidig leksak som kan stimulera henne i rätt riktning och förhoppningsvis skapa sig ett språk och kanske börja tala med oss och sin omgivning.

  Även om det blir bristfälligt så är det bättre än total tystnad.

 18. Om Furby får flytta hem till oss så kommer han få följa med på vårt alldeles egna lilla sommarmirakel! Saga och Tuvalie ska bli storasystrar i början av Augusti och vad hade varit mer lämpligt än en alldeles alldeles egen liten vän som väntar på dem när de kommer och hälsar på på BB?

 19. här vill jag vara med. ville själv ha en furbee när den kom ut för x antal år sen.. =)
  en utflykt? han hade fått hänga med till Bakken, är han tuff och kaxig nu vill jag se hur han är efter han har åkt Tornado med mig… jag var inte tuff när jag hade åkt den kan jag säga. 😉

  jag håller tummarna. både jag och Loke hade uppskattat denna vinsten! jag mest misstänker jag… =)

 20. Jag skulle ta med denna gulliga figur när hela familjen ska gå på tur. I Norge är vi en vecka varje år, vad vi gör där? Ja vi går och går och går! Frisk luft ger oss energi för hela året och det är så härligt när det blåser i håret. En fin och mysig Furby får gärna bli en del av vårt gäng – alla barnen vill ha den i sin säng! Mvh Alexandra, Nelly, Sam och Elis!

 21. Åh, Elias skulle älska denna, tror dock att den passar bättre till min kära kusin som skulle behandla den bättre! Vi skulle packa ihop oss och åka tillbaka till min morfar i Dalarna där hela släkten kommer att vara och vem vet, kanske bestämmer vi oss för att vi inte ska åka hem igen den här gången! :)

 22. Min son som är nio skulle gå ner i brygga över denna lilla Furby :-).
  Furby skulle få gå på gula sommarfält på Österlen, sitta på stranden och se på när sonen badar.
  Han skulle sedan packa sin lilla väska och följa med oss på äventyr i London. Slappa i Hyde Park, besöka drottningen slott i Windsor, lyssna på musik i Covent Garden och sjunga och dansa med prinsen.

  Furby skulle förmodligen påminna min son om att läsa lite för honom (för F är smart och vet att sonen måste öva lite även under sommaren). Framför allt skulle Furby och prinsen kvällsmysa innan ”godnattet” och prata om dagen. De båda skulle somna i varandras armar. Jag bara VET att de två skulle bli ett dream team.

  Ps. OK, jag erkänner. Han skulle få spela Minecraft också med sonen. Men jag lovar att begränsa tiden *skratt*. Ds.

 23. Vi skulle ta en cykeltur på Ven. Jag fram och Furby bak på en tandemcykel. På med snygga hjälmar och en cykelflagga. Picknick korgen är packad med festis, kanelbullar och köttbullesmörgåsar. Vi skulle stanna på en badstrand och bada, ligga i solen och torka på en mjuk handduk och sedan cykla vidare. Vi skulle kolla på djur, stanna och klappa hästar och bara mysa!

 24. Vi skulle ta med honom till Gotland där han skulle få sitta på verandan, till farfars hus, och sola. Sedan skulle vi titta på lammen tillsammans och gå på hundpromenad. Vi skulle ta med oss picknick och åka iväg till en fin sandstrand, där vi skulle sola, bada och äta gott hela dan. Furby skulle få följa med oss in till Visby där vi skulle titta på muren, gå i de mysiga gränderna med små idylliska hus, sitta på något mysigt café och vi kanske skulle gå till det stora härliga biblioteket. Sedan skulle vi bara gå omkring i parken som finns där. :)

 25. Hej!

  Tror bestämt att Furby skulle få följa med oss ut på en liten picknick i skogen, kanske har han tur och få träffa fler små Furbisar. För i mina barns värld är skogen full av mystiska varelser. Det bor troll bakom varje stubbe och om man har tur kan man få se älvorna dansa. Hela skogen är en plats för lek och för fantasi och vi brukar avsluta varje tur till skogen med att skapa en liten saga kring ett mystiskt väsen vi sett spår efter. Jag tror bestämt att Furby skulle få spela en mycket stor roll i den sagan. I picknick korgen skulle vi packa älvjuice (hemkokt jordgubbs saft) Trollvatten (kaffe) mossmackor (krasse och ost macka), Flugsvampsbröd (prickigkorvmackor) och till mysig efterrätt skulle vi nog ha tomtemösstårta (rulltårtsstubbe med jordgubbar) Knasigt ja visst men vi älskar varje minut =)

 26. Furby skulle bli en present o den bästa presenten till sambons son som fyller år i juli. Han skulle älska den o den skulle få följa med överallt. Den skulle få följa med på våra utflykter vi har till sjön o fiskar o grillar korv:)

 27. Furby skulle få följa med tjejerna till Skansen och tiita på alla de andra djuren. Vi måste såklart hålla koll på honom så att han inte smiter i ett obevakat ögonblick och blir satt i bur 😀

 28. ÅÅÅÅÅ vilken nostalgi tripp jag fick nu! Hade en Furby när jag var liten. Hade varit så kul om mina barn med kunde få en. pga av massa allergier så kan vi ej ha några fluffiga husdjur. Så Furby skulle bli väldigt ompysslad & väl behandlad här. Självklart får han följa med till Astrid Lindgrens Värld & hälsa på Pippi Emil & alla dom andra. Å sen så klart alla små utflykter vi tänkt göra i sommar

  Kramar Jenny

 29. Furby skulle få följa med mig, mannen och barnbarnet när vi bilar ner till Frankrike i sommar! Jag antar att vi skulle bli tokiga på att ha honom i bilen efter ett tag, men lilla fina L skulle älska honom. Det är jag säker på!

 30. Nej men gud en liten furby, jag växte ju upp med en sån liten krabat! Hade helt glömt bort denna underbara varelse som jag hade så roligt med, det är självklarhet att jag vill att min lilla systerdotter(guddotter) ska få växa upp med en likadan och att hon fyller 2 den 25 juni är så himla bra planerat. Lilla Nella älskar allt som låter så lilla furby hade fått hänga med ut på lekplatsen, med på dagis, med till parken när vi ska mata ankorna, ut i trädgården när vi ska sparka boll och ja hela tiden! Håller tummarna :)

 31. Bästa utflykten blir i sommar, till mormor och morfar som bor 120 mil bort. Då tycker nog sonen Jesper det vore bra med en kompis som man får ta med, så långt bort.

 32. Han skulle få följa med oss på semester till Norrtälje och Stockholm! Det blir Gröna Lund, skärgårdsturer, Naturhistoriska muséet, glass i stora lass och massa mys :) Furby får mer än gärna hänga med oss, vi lovar att ta väl hand om honom!

 33. Hallå!!
  Visst får Furby följa med till sommarstugan och lite överallt
  barnen kommer att se till att han inte har det kallt
  och vi ska bada och sola…
  och till hösten följer Furby med barnen till deras skola
  och alla kommer tycka att de är SÅ coola
  med en liten Furby som kan dansa sjunga och mycket mer, alla barnen kommer att vilja ha mer och mer!
  Soliga hälsningar från Nilla!
  nilla2010@hotmail.com

 34. Svar: i sommar ska jag och barnen ta ett tåg på 4 timmar till Liseberg, så varför kan inte furbyn komma med oss? Vi ska även till vår sommar stuga, så det skulle vara kul att göra furbyn som en av oss . Han ska få uppfylla camping livet, gå på picknickar , åka karuseller. Jag och mins barn ska behandla honom som en i familjen, och sovplatsen får vara i barnens rum!

 35. Jag kan inte sluta le, jag hade ingen aning om att det fortfarande fanns Furbys!

  Jag hade en själv när jag var liten och den följde med mig över allt och om jag blev den lycklige som fick vinna en till dottern Ebba som fyllt sex år så hade den nog fått hänga med på många utav våra utflykter i sommar :)

  Vi planerar en bilresa från Norrland till Göteborg när vi båda har gått på semester så en Furby i baksätet med dottern hade varit en perfekt lekkamrat :)

  Håller tummarna stenhårt nu! Kram

 36. Furby skulle få ta sällskap med min systerdotter och åka mellan mamma och pappa och semester till kolmården bland annat då Furby kanske till och med får prata med något djur och göra sig förstådd =) Tänk så kul att sysselsätta min systerdotter i dessa oandliga bilresor fram och tillbaka till skola/fritids eller affären eller besök hos släktingar.

 37. Jag vill vara med. Min dotter behöver en vän om natten och en furby med personlighet låter toppen.
  Hennes furby skulle få följa på ett långt äventyr. Bil till göteborg, båt göteborg – kiel. bil vidare ner till Belgien och så tillslut ner till södra Frankrike.
  Följa med på plopsaland och efteling. Följa med till kusten och till havet.
  Detta är precis vad min dotter skulle behöva för att slippa hennes monster som kommer om nätterna. En egen vän att ta med på alla äventyr :)

  mvh jessamy_@hotmail.com

 38. Hej!
  Vill gärna vara med och tävla, Fanny håller tummarna så att de blir blå!! 😉

  Vi skulle såklart sätta oss på en klippa med hela havet nedanför oss! Något mjukt att sitta på, även för Furby, lite böcker att läsa tillsammans och något riktigt gott att äta, Ballerina, melon och goda smörgåsar! Och Furby skulle självklart få smaka också om han ville! 😉

  Hoppas verkligen på tur!

  Kram!
  Sandra Skoog

 39. sonen får svara på denna frågan…….. han skulle tagit med den till toppen av stenshuvud säger han.. där skulle den få stå o snacka med folk o sjunga ut över höjden så det eka ända bort till kina ha ha ha

 40. Jag och min Gudson Axel som skulle få Furby skulle gå ner till stallet och klappa hästarna, det har vi inte gjort sedan Axel var liten. Vi skulle även ta med oss fika och äta! :)

 41. Hej fina du!

  Kunde inte undgå att vara med här. Sonen har tjatat om en Furby i månader nu, han fyller år snart och kan inte tänka mig en bättre present till honom. Han skulle bli helt galen hehe.

  P.s får träffas o fika snart.

  Kram Anessa

 42. Jag är med.
  Jag skulle ta med Furby på en utav våra små resor jag och min kompis brukar göra.
  Eftersom hon har blivit helt såld på Furbys skulle jag ge den till henne. Skulle vilja behålla den själv men eftersom hon gillar dom så mycket så hade det vart roligare och se henne glad. :)

 43. Oh vill såklart vara med i den här fantastiska tävlingen – hade själv en furby när jag var liten, så jag vet hur kul våra små tjejer hade kunnat ha med den, de är superskoj 😀

  Vart Furbyn hade fått följa med? Tja.. på alla våra sommaräventyr skulle han få följa med som en liten familjmedlem, något annat hade barnen aldrig gått med på 😉
  Det blir picknick på gräsmattan, långa bilresor runt om i Sverige, på stranden och bada i havet, vadra i skogen, äventyrsland med karuseller och ja – ljuva sommardagar och kvällar helt enkelt som lilla Furby skulle få följa med och avnjuta med sin nya familj :-)

  Trevlig kväll!

 44. Jag registrerade det du sade om att ”behandla honom väl”
  för det formar hans personlighet.
  En av mina små (5, ska fylla 6 år) behöver någon som kan lära honom om hur han formar andra i sitt sätt att behandla dem. jag försöker förklara för honom att man ska vara snäll mot människor och djur men jag når inte ända fram.
  så jag vill vinna furby för att följa med oss på min pojks resa.

  Lite sent i tävlingen nu kanske men vill tacka för ditt inlägg om Furby!

 45. Eftersom vi precis har skaffat husvagn skulle den få följa med på en riktig camping semester! Vi har inplanerat: Örebro om två veckor, sen Kalmar och hälsa på farmor, sen Öland och nickelodeondagen, sen Astrid Lindgrens värld. Skulle nog bli riktigt spännande för både honom och barnen :)
  Dom har tjatat om att skaffa kaniner ett tag, men eftersom jag är allergisk går inte det :(
  En tanke har varit att skaffa en landsköldpadda till dom istället.. Men en furbie skulle absolut va bättre på alla sätt och vis! :)

 46. Julia 6 år säger:

  Mamma den skulle få vara med mig och Lemuris (gosen). Den kan få åka med när vi är på semester. Vi kan visa den hur det ser ut i husvagnen och sova hos mig. Den ska också få följa med på fotbollen så att den lär sig prata för då är vi många som bryr sig om den. Jag skulle älska en sån mamma…

 47. Är gärna med och tävlar. Skulle ta med honom på utflykt till Liseberg, som jag älskar. Där skulle han få träffa lisebergs kaninerna och åka massa karuseller, vi skulle ha så kul så!

 48. Åh, vilken sötis. Sonen fyller snart år och önskar sig en Furby mest av allt. Och jag har nu äntligen förstått vad det är för något. Haha. Bättre sent än aldrig.

  Furby hade troligtvis fått följa med precis överallt men High Chaparall hade blivit första stora utflykten för honom. Vaska guld, träffa cowboys och indianer hade Furby säkert gillat.

  Håller tummarna allt jag kan och hoppas på turen att vinna den perfekta födelsepresenten till min lille prins.

  MVH Sanna

 49. Här skulle den första utflykten innebära ett husvagnsäventyr. Min son skulle säkert ta med den överallt. Han har länge kikat på en sån och det vore super att få ge honom en sådan överraskning i bilen på väg. Det skulle inte bara rädda en tråkig bilresa utan verkligen göra den till ett äventyr.

 50. Jag skulle gärna villa ha en furby sedan när jag var liten så har jag önskart med min furby skulle jag leka med den vara på Leksand den skulle vara med mig vart jag en går sen skulle jag ta med den utomlands :) kram har en bra dag !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *