Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:info.sojka@gmail.com

Äpple och blåbärssmulpaj – fredagsmys!

Äppleblåbärspaj

Jag är ju verkligen inte den som bakar. Jag vill ju vara bakmamman för det verkar så kul. Men nu när jag fått Milda bakboken med en massa härliga recept så måste jag ju testa dom. Jag ska minsann visa mig själv att jag kan baka. Och jag menar smulpaj. Hur skulle man misslyckas med det och det är ju så enkelt.

Jag har tro det eller ej gjort paj tidigare men då har dom blivit så fruktansvärt söta. Det blir liksom för sött. Men denna ringlar man honung över frukten och det blir så fräscht och gott!

Det du behöver för att göra denna äpple och blåbärssmulpaj är:

Fyllning:

3 stycken äpple (jag valde gröna som har god syra)

ca 125 gram blåbär (jag använder frysta)

ca 3 msk honung (jag mätte inte utan ringlade det över frukten då jag använder sån rinnande honung)

Smuldeg:

3 dl mjöl

1 krm salt

1,25 dl socker

125 g margarin eller 1,25 dl flytande (jag använder flytande så går det fortare då man slipper smälta smöret)

Gör så här:

  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Skala, kärna ur och dela äpplena i små bitar. Blanda ner det med blåbären direkt ner i formen. Ringla honungen över frukten.
  • Blanda mjöl, salt, socker och smöret i en bunke. Jag brukar röra runt med gaffel så blir det riktigt smulig och bra. Täck frukten med smuldegen.
  • In i ugnen näst längst ner i ca 30 min. Klart! Jag serverade med färdig vaniljsås. Men tror det blir gott med både vaniljvisp eller vispad grädde. 😛 Mums!

Äppleblåbärspaj

6 thoughts on “Äpple och blåbärssmulpaj – fredagsmys!

    1. Ja margarin eller smör. Minns inte vad som stod i receptet så jag skrev margarin så får folk själv välja. Antar att folk förstår att dom kan välja smör om dom vill. Själv använder jag flytande Milda. :)
      Hoppas du får en bra måndag! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *