Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:info.sojka@gmail.com

Magen före och efter förlossningen!

Ja nu är magen verkligen som en degklump! Den första bilden är tagen när vi blev inskrivna på förlossningen och det visar sig att jag var öppen 6 cm. Ser ganska pigg och glad ut ändå. Ha ha.. och andra bilden är dagen efter jag fött. När jag väl kom hem dagen efter så ställde jag mig även på vågen och det visade sig att jag gått ner 5 kg av förlossningen. Med Isak gick jag typ inte ner något men jag svullnade som fan efter förlossningen så min kropp måste ha fyllts på vatten eller något. Jag kan avslöja att jag slutade på 90 kg totalt och det var exakt samma med Isak. Bara det att med Isak startade jag på 70kg innan jag blev gravid och denna gången startade jag på 72-73 kg.

Så nu har jag ”bara” 15 kg till ursprungsvikten. Hoppas på att denna gången går snabbare att gå ner. Då jag typ fortfarande nästan vägde 90 kg efter förlossningen med Isak så går det nog snabbare nu hoppas jag. Fast de 10 första kilona gick jag fort ner med Isak. Sen gick det nog mer långsamt.

Går jag ner 10 kilo fort nu så kommer jag ligga på 75 kg och det är ju ändå en normalvikt för mig. Svajade ju mellan 70-75 kilo innan jag blev gravid med Elias. Dock var jag riktigt onyttig på sista tiden. Trivs bäst när jag ligger på under 70kg och är vältränad och dit kommer jag. Var ju längesen det fanns någon ”pepp till träning” i min blogg men det kommer snart och det är bra tider och snart är det vår etc.

9 thoughts on “Magen före och efter förlossningen!

 1. Sv: Shit vilken mage du hade just innan födseln! :)

  Jag har ju så att jag måste godkänna alla mina kommentarer som kommer in i bloggen och det är för att jag då och då får kommentarer från osäkra killar och tjejer som inte vågat komma ut som homosexuell som inte vågat komma ut.

  De flesta negativa kommentarer låter jag bara vara, vissa godkänner jag och vissa plockar jag bort.
  De som är mest påhoppande och verkligen går övergränsen ( väldigt få) . Men de flesta nonchalerar jag, vissa tycker jag bara är så barnsliga att jag bara måste göra ett inlägg i bloggen som ”svar på tal ”.
  Men de flesta skrattar jag bara åt och låter vara.

  KRAM

 2. hihi man känner sig verkligen som en stor deg direkt efter förlossningen,men du går ihop mer och mer och än är det väl för tidigt att börja träna än!promenera mycket så går du ner en hel del det gjorde jag:)kramen å va fin du är trots att du haft värkar,

 3. Vilken snabbantning det är ändå att gå från höggravid till nyförlöst ;-). Det där kommer gå ihop med tiden. 9 månader upp och 9 månader ner är det väl man brukar säga. Jag har föressten också bara gått ner ynka kilon i början, gått upp runt 20-22 kg alla gångerna, men får kämpa med hälften av dem, jobbigt som tusan. Nu har jag 10 kg kvar som jag ska gå ner och hoppas jag lyckas gå ner åtminstone hälften i år.

 4. Fin du är! Längtar tills jag slipper bautamagen jag med :-) Vi har ungefär samma kroppsstorlek tror jag.. jag låg runt 70 när jag blev gravid denna gång och ligger nu på 17 kg plus. Förra gången slutade jag på plus 16 så jag hoppas det stannar här nu.. Amningen löste ju mycket av vikten den gången och hoppas på samma sak nu :-)
  Vi får peppa varandra sen :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *