Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:[email protected]

Jag säger som det är!

Bilden tagen och redigerad av AnnaNilsson.cc och jag har lagt till Sepia-effekt på den.

Idag var jag hos barnmorskan. Med 8 dagar kvar till beräknad förlossning så hoppas jag innerligt att det är sista besöket! Väl där så bröt jag bara ihop i gråt. Jag är inte den som bryter ihop utan jag är den som biter ihop och kämpar. Jag har lärt mig den tuffa vägen genom livet mer än någon kan ana. Jag hade planer på besöket att berätta att det är jobbigt nu. Det gör ont, det är förvärkar, det är foglossning ja det är ALLT precis nu. Jag ville förklara, jag ville berätta.

Men är det något jag suger på är det att berätta känslor eller att öppna mig och säga att nä jag mår skit så oftast väljer jag det lättaste att säga att jo det är helt okej, biter ihop och ler. Det är det lättaste. Men jag inser efter idag att jag har det nog tuffare än jag själv insett. Jag visar sällan utåt hur jag känner. Tack och lov för att min barnmorska såg igenom mig och hon erbjöd själv att det man kan göra är ett försök till hinnsvepning för att försöka reta igång förlossningen och även om jag nog var mogen nu som omföderska så vill man ändå vänta till beräknat datum. Så jag fick en ny barnmorsketid den 22 mars. En dag efter beräknat och har jag inte fött då så ger vi det ett försök.

Nu hoppas vi ju att jag slipper gå på det besöket och att förlossningen drar igång redan innan. Men det känns så skönt att bara veta att man kan göra ett försök med en hjälp på traven, bara det gör det hela lite överkomligt att bara veta det. 🙂

16 reaktioner på ”Jag säger som det är!

  1. Vad fina bilder :-). Jag gillade den med den vita lakanet eller vad det nu är.
    Känslor är jobbiga att prata om, jag pratar heller inte känslor men å andra sidan så har jag inga tjejpolare att snacka med så det är inte så konstigt.
    Jag ville med ha hinnsvepning men jag lät det vara det fick gå som det skulle.
    Jag tror liten kommer denna vecka eller till helgen;-).
    Testat färdknäpp? Fungerar på vissa.

    Ha en fortsatt bra kväll.
    Kram

    1. Tack så mycket! Ja det är också en av mina favoriter!
      Åh tack! Hoppas du har rätt och jag slipper vänta längre än till helgen! 🙂
      Nä färdknäppen är varken jag eller sambon sugen på nu! 😉 Tyvärr.
      Tack detsamma! Kram!

    1. 🙂 Tack! Vad kul att du gillar den. Roligt att höra.
      Ja jag hoppas verkligen bebis kommer snart. Är trött och mår inte tpp topp precis. Kram!

  2. Prova akupressur! Jag gick på det för första gången 6 dagar före bf. Hon sa att hon kände att jag var redo och frågade om hon skulle hjälpa till lite. Ja tack, det var ju liksom därför jag gick dit, eftersom jag blev tipsad av en granne. Men jag vet inte om jag riktigt trodde på det. Hade inga förvärkar alls och inga känningar på något vis, bara less på att vara gravid. Cyklade hem (3.5 km) kl 17 på kvällen, fick sammandragningar strax efter och värkar efter midnatt. Sedan kom hon under tidiga morgonen.

    1. Tack för tipset! Ja går jag över tiden och hinnsvepning inte funkar så kanske det är värt att testa något annat som tex akupressur som du tipsar om men just nu känner jag att INGEN får röra mig. 🙂
      Härligt att det kanske var det som gjorde det för dig! 🙂

  3. Usch vad jobbigt det är när man mår så där :-/ jag lider med mig. Jag har det ganska färskt i minnet hur jag mådde där på slutet. Jag hoppas du slipper gå över tiden och OM du gör det får vi hoppas att den där hinnsvepningen ska funka!
    Jättefin bild förresten <3

    1. Ja det är riktigt drygt. Ja det var inte längesen som du födde ju! Jag hoppas på varenda ord som du säger!
      Tack! <3

  4. är precis som du, lider i det tysta och ler hellre än att visa hur dåligt jag mår. Tycker det är bra att du grät och visade det för bm nu iaf så hon förstod!

    jag var sjukt orolig runt RUL då jag inte kände rörelser och satt o lipade hos min bm då – väldigt olikt mig men jag var så himla orolig (fick ju missfall i somras så det förstörde ju ”tryggheten” i graviditeten). Fick iaf lyssna på hjärtljud då, jätteskönt. Ibland är det bra att visa sig lite svag.

    Hoppas det sätter igång för dig nu snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *