Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:[email protected]

Protein lussebullar!

Äntligen har jag bakat! 🙂

Och dem blev ju godkända! Dock vill jag ju ha mer smak så nästa gång lägger jag nog en extra påse saffran. Men jag följde Arlas recept men bytade ut 25% av mjölet till bakproteinet och så använde jag inte Arlas produkter, endast kesselan då var Arla! Så lite bättre samvete kan man ha när man vet att det innehåller protein. Bara det att dem mättar väldigt bra så man kan inte äta hur många som, vilket jag brukar. =P Men det är väl bra!Så receptet Ala Ann-Sofie Lussebullar! ;-)50 g jäst100 g smör eller margarin5 dl mjölk250 g kesella2 påsar saffran, 1gr1½ dl socker½ tsk salt4 dl bakproteinca 13 dl vetemjöl ( du kommer få lägga mer vetemjöl än det efter jäsningen)Garnering: russinPensling: 1 äggSmula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. (viktigt att det inte blir varmare än 200 grader på dessa då proteinet klarar max 200 grader). Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter (Själv delar jag degen först i 4 bitar för att sen baka ut på känsla). Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Lät jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 11-14 minuter.Klart! =D Bakproteinet jag använt hittar du hos MM sports och heter Body Science Bake Protein!
Ni missar väl inte min nya tävling HÄR! <—bloglovin

0 reaktioner på ”Protein lussebullar!

  1. Hade med tänkt baka men den lilla är sjuk och hänger i selen på magen mest hela tiden. Nu har jag anammat din måndagslista

  2. Vad duktig du är! Själv bakar jag aldrig lussebullar tycker inte att saffran är någe vidare gott.Men dina var glansiga och fina :)Kramen på dig♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *