En blogg om barnmode och eget företagande i klädbranschen. Sofibelle är en kombination av de två käraste jag har i mitt liv – mina döttrar. Häng med på min resa när jag fullföljer en av mina drömmar. Kram C

Trender barnkläder 2016

Enligt Pantone institutet (som är världens mest inflytelserika när det kommer till att sätta färgtrender) ska färgerna 2016 ”föra oss till ett lyckligare och soligare ställe där vi känner oss fria att uttrycka en mer lekfullt spirituell version av oss själva”. Färgerna under 2016 överskrider kulturella normer och könsnormer och livliga, skarpa nyanser bereder en väg för en stimulerad miljö och optimism. Detta uppnås genom att paletten också balanseras med diskreta nyanser.

För barnmodet blir det alltså mycket karamelliga färger, turkost, rosa och gult. Puderrosa och vitt är fortfarande stort – blanda gärna starka färger med pasteller. Louise Misha är experter på detta och får till den rätta känslan. Vänta bara tills ni ser bilderna från vår/sommarkollektionen! Spets är helt rätt och även klassiskt randigt.

färgskala_2016

Idag vill konsumenten ha ett hållbart mode, även till sina barn. Kvalitet och EKO är två ord som genomsyrar hela barnmodeindustrin just nu. För Sofibelles del väntar vi nu på vårkollektionen från Louise Misha, Rosemunde och Tina Wodstrup och kanske någon överraskning framöver!

rosemunde_kjol_topp_spets_lace

 

 

One thought on “Trender barnkläder 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *