En blogg om barnmode och eget företagande i klädbranschen. Sofibelle är en kombination av de två käraste jag har i mitt liv – mina döttrar. Häng med på min resa när jag fullföljer en av mina drömmar. Kram C

Kvalitet

Ikväll blir det ett inlägg om kvalitet.

Jag har funderat på det här ett tag. Det postas bilder på klänningar och kjolar från de stora kedjorna och det är väl ok antar jag. Men. Visst är det sött på bild. Verkligheten är en annan. Jag vet inte hur många tusenlappar jag har lagt hos en viss kedja som jag har i närheten. Men nu har jag fått nog. Deras kvalitet på barnkläder är katastrofal numera (den var lite bättre förr).  Passformen är inte bra, det sitter ofta inte snyggt över axlarna. Och vi ska inte tala om hur det ser ut efter tvätt. Enkla fläckar är omöjliga att få bort även med hjälten Vanish. Oftast så krymper det mer än lagligt och passformen förändras ytterligare. Visst, det finns undantag, byxor /jeans har oftast bättre kvalitet. Men tygkvalitén – nej tack. Alla tights från höstens urval har det gått hål i. Och det är inte så att mina tjejer sliter SÅ mycket på sina kläder. Därför kommer jag nog inte att köpa så värst mycket barnkläder därifrån längre. Hur gulligt det än ser ut. Då är det bättre att köpa lite bättre kvalitet på tightsen men istället ha färre – som håller! Likadant med klänningar, som de kan ha flera säsonger dessutom. Ofta kan man det med kvalitetsplagg. Fråga mig inte hur de designar men bra är det.

Jag blandar ganska mycket när jag köper kläder till flickorna. Bara för att jag har en webshop så springer de ju inte runt i Rosemunde varje dag. Däremot kan jag till exempel uppskatta Rosemundes basplagg till barn. Håller 4-ever. Till vardags gillar jag också  Pomp de Lux, Mexx, Molo, Hilfiger etc. H&M har vi ganska mycket av och de kommer undan för att jag faktiskt tycker att de har hyfsad kvalitet på sin bomull. Blusar och tunikor? Som pappersservetter för det mesta. Zara…bra byxor tycker jag.

Nä, det är något visst när man känner på ett plagg av lite bättre sort. Det finns en tanke bakom. En Ralph Lauren kofta varar i 2 år för att du kan vika ned volangärmen tex.  Den kostar förvisso en slant men slå ut det på 24 månader. En Louise Misha-klänning kan du ha som tunika sen när barnet blir längre.

Jag vill ju gärna tro att du faktiskt köper färre plagg när du handlar kvalitet och dessutom använder dem.

rosemunde_kjol_topp_spets_lace

Ett set i fantastisk spets i färgen Vintage Powder från Rosemunde. Kjolen är fin till vit t-shirt och jeansjacka på sommaren. Ett linne under spetstoppen till ett par baggy-mjukisar är hur coolt som helst. Oändliga variationer! Finns hos www.sofibelle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *