Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Idag lär jag behöva litervis med kaffe

DSC01398

Gäsp! Jag var så nyfiken på denna spektakulära super-blod-måne, att jag, iförd pyjamas och morgonrock, inte kunde låta bli att gå ut på terassen strax innan fyra med systemkamera riggat på stativ och hela köret. Troligen väldigt fel objektiv och ännu mer fel inställningar i kameran, men så är jag bara en amatörfotograf som på sin höjd vet hur man zoomar och trycker på avfyrarknappen (vad den nu heter på fotografspråk). Men visst! Ni ser ju! Den ÄR röd i natt, vår måne! Hur superaktig den var, vill jag låta vara osagt. Det sas att den skulle vara sådär stor som i sagornas Aladdin-värld, men det tycker då inte jag att den var.

1:an hade, å det bestämdaste, deklarerat innan sänggång att jag absolut var tvungen att väcka honom så att han kunde få se blodmånen. Bäst att lyda order, så jag väckte honom och med mig ut kom en lintott i stort duntäcke, mest för att konstatera att det inte var så häftigt som han trott. Men han kan i alla fall känna sig lite mallig i skolan över att han faktiskt sett det på riktigt. Annars hade han ju fått vänta till 1933 (var det väl?) innan han fick en ny chans.

Men så var det detta med sömnen… jag vaknade alltså redan vid 03:någonting. Sedan vågade jag inte somna om, eftersom jag inte ville missa månspektaklet. Och nu är det inte lönt att somna om, eftersom jag ska upp 05:30. Detta blir nog en mastig måndag att klara av! Fast jag måste gå tidigare från jobbet. 2:an, som jag hade räknat med skulle vara frisk och tillbaka på förskolan idag, är fortfarande rejält tagen av höstblåsorna och febern han hade härom dagen. Mannen får VAB:a första delen av dagen, så jag får snällt ta den andra. Jag håller nu alla tummar och tår för att det ska få bli en tidig sänggång ikväll i alla fall.

Nä, vad säger ni? Det är väl lika bra att jag tar och kokar mig en kopp kaffe (…eller te? kaffe? te? kaffe? te?) och glider ner i badkaret, så att mina förfrusna fossingar kan tina upp efter terasshänget i natt. Kanske jag ska göra en klassiker och ta med mig frukostgröten också. Mm… så får det nog bli.

Senare, sisådär 05:35:

Smiley badra

 

Ja… Här ligger jag då nu och tinar mig och sörplar kaffe (ja, kaffe blev det -Lika bra att börja i tid!). Inte konstigt att jag känner mig ruggig förresten, det är faktiskt bara 4 grader ute i skrivande stund. Hörrni… morgonbad är underskattade!

2015-09-28 05.29.57

Seså! Upp å hoppa nu gott folk! Ny härlig vecka ligger framför oss! *diggar diskodängan ”Stayin’ alive” för mig själv, tyst på utsidan, men riktigt partyhögt inne i huvudet*

Smiley dricker kaffe

Godmorgon världen!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *