Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Äntligen fredag

FB_IMG_1442586637751

-Välkommen fredag! tänkte jag i morse när jag vaknade. Jag har verkligen längtat efter helgen den här veckan. Den känns oändligt lång och har gjort från första stund. I måndags jobbade jag sent, fastän jag egentligen inte skulle ha gjort det schemamässigt. Men jag hade varit tvungen att byta pass med en arbetskamrat (god vän!!), eftersom jag måste kunna sluta jobba tidigare på måndag i stället. Nåväl, ganska ointressant. Hur som helst. I måndags skulle även min syster resa hem från Nya Zeeland med sin inflammerade blindtarm, så jag var klädd med nerverna på utsidan av kroppen.

Dagen gick smidigt, men på natten vaknade jag vid 03:00 och kunde inte somna om. Jag visste att min syster skulle byta plan i Dubai vid 04:00, så när jag nu ändå var vaken, ville jag vara tillgänglig för henne om hon ville prata -Vilket vi också gjorde. Skönt att veta att hon kom ordentligt ombord på nästa flight. Men som sagt… somna om gjorde jag inte, så tisdagen gled jag igenom som i en dimma. Men hem kom i alla fall syrran och jag kunde pusta ut.

Natten därpå, SAMMA SAK IGEN! Fast jag vaknade 04:00 i stället. Meeen! Så även onsdagen var suddig och gäspig. Igår kröp jag på knäna och idag tog jag mig igenom på ren vilja.

Det allra bästa den här veckan? Det finns MÅNGA saker! Först och främst JUST NU! -Ah! Sitter i soffan, 1:an och 2:an har fått en halvtimme till förfogande framför TV:n. 3:an sitter bredvid och bläddrar i en bok. På bordet står en kopp kaffe. Jag har ålat mig ur de för trånga jeansen och ersatt dem med en filt. Ute skiner solen och ja… jag suger in allt jag kan!

Sedan har jag flera morgnar den här veckan tänkt på hur mysigt det känns att köra sin gamla skruttiga SAAB (den som är Svärföräldrarnas egentligen, men som vi lånar ibland). När man vevar ner rutan några centimeter, precis som man gjorde ”förr”. När radion puttrar ut sändningar från Guldmorgon i #guldkanalen med Anna, Henrik och Per-Ola i ”kassa” högtalare. Gamla goa låtar i framförda av Rod Stewart, Thomas Ledin, Perickles, Whitney Huston och Tina Turner (bl.a). Man nästan fryser lite. Håret fladdrar i vinddraget och man är ett med en riktigt mysig morgonstund ute på vägarna. Bara en SÅN sak!

Sedan tycker jag att, även om jag haft lite för mycket att göra på jobbet, så har jag haft trevliga möten, saker som engagerat mig och som vanligt -Jag har finfina arbetskamrater som jag blir så himla glad av!

Nä… nu ska jag sörpla i mig de sista dropparna av de nu ljumna kaffet och sedan ska jag göra fint på bordet, så att vi kan äta kvällsmat när Mannen kommer hem. Räcker orken, ska jag föreslå en film att (somna till).

Trevlig kväll!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *