Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Manisk

Ja, nog känner jag mig lite manisk, eftersom mina tankar hela tiden cirkulerar kring detta med att rensa och ut och städa bort som jag skrev om sist. Alltså, jag hamnade ju på det där YouTube-klippet som fick mig att köpa boken, som jag nu bara har några sidor kvar att läsa i. Jag är SÅÅÅÅÅ pepp på att prova denna teknik, ”KonMarie”-tekniken.

Steg ett är ju egentligen att fundera över VARFÖR man vill göra den här förändringen i sitt hem. Svaret ifrågasätts med varför? och det svaret ifrågasätts i sin tur med varför? det också. Fyra fem gånger gör man så och tanken med det, är att man ska komma fram till den egentliga, bakomliggande orsaken till att man har oreda omkring sig och varför man uppenbarligen känner att man behöver få ordning i sitt bo.

Sedan ska man visualisera hur man vill att hemmet ska vara och ens liv som helhet.

Sedan! Sedan kan man börja göra verklig nytta! Man börjar med kläderna… övergår till böcker och sedan papper osv. Men det kommer jag till när jag sätter igång.

Den stora tjusningen med KonMarie-metoden, tycker jag är att man bara behåller sånt man blir glad av (med vissa nödvändiga undantag). Tänk dig själv! Tänk dig att bara vara omgiven av saker som gör dig glad! Vad blir du då? GLAD! 🙂

Jag har tänkt mig att jag ska börja med kläderna en dag som är väl inplanerad, så att det blir ordentligt gjort. Se till att ha en hel rulle sopsäckar hemma och skaffa barnvakt. Likaså måste jag vara förberedd med garderoberna. Det bästa är att vika nästan alla kläder (utom dem som ser ut att vara lyckligare om de fick hänga, såsom klänningar, tunna blusar, skjortor, kavajer osv.) i små fyrkanter som man ställer på högkant i lådor. På så vis ser man alla kläder och det blir inte kaos när man försöker ta ett plagg som annars ligger i botten av den sedvanliga högen. Alltså behöver jag fixa hem lådor/backar att kunna sätta på alla de hyllplan mina garderober består av. När allt det där är förberett och klart… DÅ ska jag sätta igång, ja jäklar i hoppet!

Men idag… idag kunde jag inte hålla mig! Jag var bara TVUNGEN att prova på känslan lite grand! Så jag samlade ihop smink/krämer/hår-tjofräser etc. som legat inproppat i en salig röra inne i ett litet vatten-pump-rum (eller vad jag ska kalla det) vi har i anslutning till badrummet. Egentligen får man inte fuska och göra små-jobb såhär, men jag var som sagt alldeles tvungen!

SÅ!

2015-07-30 19.18.54
Ut med allt jag samlat ihop på golvet…

2015-07-30 19.19.09…sortera efter kategori, precis som metoden säger…

Dags att välja vad som ska sparas och vad som ska bort… Behöver jag den här? Gör den mig glad? osv. Resultatet blev följande:

2015-07-30 19.19.33
Alltså WOW!!! Hur skönt var inte DET?! Känner mig liksom lättad inombords! Denna lilla samling ska sedan egentligen organiseras och ställas på en bra plats, med bra förvaring.

2015-07-30 19.19.48
En hel påse gick hädan på kuppen!

Känns det så HÄR bra, bara efter denna lilla rensning, så förstår jag både gott och väl att en storrensning av hela huset skulle få en att bli en helt ny, lättare människa! Jag kommer att gå helt ”crazy banana”!

Jag kan varmt rekommendera boken, som ni förstår!

NU måste jag dessvärre lämna er här, eftersom stora grabben står bredvid och kacklar i stället för att ligga i sin säng och sova.

So long!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *