Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Storrensning och ommöblering

Idag fick jag ett ryck! Jag gick upp på andra våningen, där 1:an och 2:an huserar, och fick bara precis NOG! Vilket krig där var! Bara oreda och smuts så långt ögat nådde. Jag visste om det, men hade inte orkat ta tag i det förut. Så nu jag plockade jag fram två sopsäckar och började fylla dem med allt gammalt bråte som låg och skrotade i varenda hörn. Jag förstår inte hur många små papperstussar och utklippta lappar och teckningar och sånt en liten kille på 5½ år måste samla på! I LEGO-lådan fanns allt från just små klossar till damm till Ninja Turtles till uttorkade tuschpennor utan kork till trasiga små kedjor (avsedda att, om de vore i ett stycke, hålla locket på plats på ett sånt där rör man samlar guld-10:or i) till flygplan och bilar och you name it! INGENTING låg där det skulle, kändes det som. Så stora rensarandan föll på och allt kom på plats till sist! Mannen skickades till Tippen och jag skruvade ner trasiga lampor och elände. När jag nu ändå var i fixartagen, passade jag också på att skruva ihop 1:ans nya sänggavel som legat och väntat i garaget. Jojomänsan… gick ju sådär! I utrymmet som sängen stod och fortsättningsvis även skulle stå, saknades dryga 5 cm!  Vad göra?! Bara att tänka om. Det slutade med en helomvändning av sängen. Det kanske inte var optimalt funktionsmässigt, men dra på trissor! Det blev ju riktigt BRA! Kolla!

20150110_161048

20150110_161335

Bäst av allt… när 1:an kom hem från sin lekstund hos bästa kompisen och fick se sitt ”nya rum”, sken han av genuin lycka! Det var det bästa dagen i hans liiiiv, för att citera honom ordagrant. Det värmde gott efter allt det slitet.

Nu vill förstås 2:an också ha lite finare på sitt rum, så i morgon tänkte jag åka till IKEA och botanisera lite och se vad jag kan hitte på för hyss. Eller… undrar om jag inte ska ta och snoka runt på deras hemsida i stället nu. Kanske lika bra. Men ingen lång stund, för det är snart dags att krypa till kojs. Jag är SÅ sussig i ögat!

Natti natti!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *