Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

I’m back!

Det känns så himla skönt att vara tillbaka vid tangentbordet! Luften börjar så sakta komma tillbaka in i mina lungor. Det är så skönt i den annars bedövande tröttheten. Snart… SNART är jag mig själv igen!

Så idag är det alltså fredag!

Mannen har jour, så jag gjorde i ordning Trion och promenerade bort till en av mammorna i Mamma-gänget. ”Jisses Koss” (eller vad det nu är man säger på grövsta möjliga skånska -Hmm… undrar just om det är ”förkortning” på Jesus Kors och varför säger man i så fall så, någon som vet?) vilken go-fika vi hamnade på! [maj gaad] Spana in bara!

 mammafika

Det gör liksom ingenting att lunchen brann inne. Känner ingen hunger någonstans efter det här. Så himla gott och vilken balsamering det är för själen att träffa dessa människor!

Även barnen trivdes och utmanade därför Mammans tålamod när hon sa att det var dags att gå hem. Det ville de äldsta tu ICKE höra talas om. Men men… till sist gick det och då passade 2:an på att klampa med skorna genom en lång och, i sammanhanget, djup vattenpöl. Då blev det gnissel i systemet igen! Hem kom vi dock och minsann… där… i brevlådan… låg inte mindre än TVÅ överraskningar -Till Mamman! Som en skänk från ovan!

amelia

Det känns LIIITE tidigt att börja förkovra sig i jultidningen, men bara att veta att den finns och väntar på mig när stämningen infinner sig, är gott nog. Och så kom det två filmer med i förpackningen också. Jag får väl ta mig tid att titta på dem vid tillfälle (om jag kan slita mig från Breaking Bad).

I det andra paketet fanns min almanacka för nästa år! Jag ÄÄÄLSKAR att utforma en helt själv på Personlig Almanacka! I år fick det bli en bild på min lilla ”Buddha” för att påminna mig själv om att ta det lite mer ”piano”. På baksidan ett kollage av min älskade lilla Trio. Jag hade velat ha en att sätta på väggen åt hela familjen också, men ekonomin räckte inte riktigt till.

Med risk för att bli kaffe-förgiftad, så är det just precis vad jag tänkte fixa mig en kopp av nu, kaffe alltså och inte ”kaffe-gift”. Sedan blir det matlagning och …äh! Sk*t i resten! Det tar vi när det kommer. Klappa medhårs… lugnt och fint.

Ha en riktigt fin fredag!

#personligalmanacka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *