Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Trädgårdspyssel och fix&trix

Vilken produktiv och bra dag jag har haft! Första halvan av dagen fick jag massor av saker gjorda vid skrivbordet! Sådant där som legat och inte blivit gjort hur länge som helst. Så himla skönt! Fortfarande många saker på listan, men det kommer ju en dag i morgon också.

På eftermiddagen gick jag och hämtade Trion på förskolan och när vi kom hem, gick vi raka vägen ut i trädgården och fortsatte arbetet jag påbörjade igår. Vi har två äppelträd och det ena har fullkomligt regnat ner äpplen på marken, som legat och ruttnat i godan ro bland ogräs och mördarsniglar -Tänk vilket godisparadis för de sistnämnda! Tyvärr kom jag inte på tanken på att ta en före-bild innan jag började, men här kommer i alla fall NÄSTAN en före-bild och en efter-bild. Jag är såklart inte färdig, men det blev bra mycket bättre!

IMG_20140929_174413 IMG_20140929_174454

IMG_20140929_174531 IMG_20140929_174614

Sedan kan man ju undra vart man gör AV alla dessa äpplen?! MÄNGDER med både ruttna och ätbara! Ja, de ruttna får jag väl åka till tippen med. De ätbara stoppade jag i en korg och satte på tomtgränsen ut mot vår gata. Hoppas att någon har lust att ta vara på våra goda Aroma-äpplen!

Nu har kvällen kommit och barnen återställer just nu sin renlighet i badet (jodå, oroa er inte, jag har koll på dem). 

IMG_20140929_181524

Det som återstår är pyjamas, kvällssmörgås med ”tyst-ljuset” tänt (när det är tänt och dimmern på taklampan är nedtonad, ska man tala med SMÅ bokstäver och på så vis välkomnar vi lugnet och förbereder oss för natten), tandborste och godnattsaga. Efter det, kan jag ju jobba på lite igen. Lika bra att åka med tåget när det nu ändå skenar.

Ha en mycket angenäm afton mina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *