Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Kickstart inför jobbstart

Nu känner jag mig redo! Redo på många sätt faktiskt. Bitarna i lådan faller på plats, en efter en tror jag. I vilket fall som helst så ser jag med gladare ögon på framtiden, vilket jag verkligen inte gjort på sistone. Nu vet jag ju i alla fall vilken väg jag ska välja. Det värsta av allt är när man står och stampar och inte har en aning om vilka beslut som är bäst att ta. Men nu har jag en plan och det är ju -LYSANDE, SICKAN!

Har ni också känt sådär? Ja, men alltså ni vet… när man var liten och gick i skolan och hade haft sommarlov och hösten närmade sig. Först ångesten över att det sköna lovet var slut, som sedan byts ut mot den där pirriga känslan i magen. Känslan av nystart! NY almanacka. NYA kläder. NYA ämnen på schemat. NYTT läsår. NYA lärare. NYTT busskort… Strumpor i skorna. Mössa på huvudet. Lite mörkt och lite kallt och lite mysigt och lite stearinljus… -Amen, alltså lite så.  DEN känslan börjar infinna sig hos mig nu. OCH övertygelsen om att allt kommer att bli bra.

Jag börjar jobba på måndag om lite mer än en vecka. PERFEKT! tänkte jag. Då kan jag ju prova ”Kickstarts-programmet” igen. Ni vet det där som jag påbörjade i somras, men som jag fick avbryta, eftersom jag mådde för dåligt. Kombinationen av stekheta dagar och kickstart och en massa annat, var inte optimalt. Nu känner jag att det borde gå mycket bättre. Jag är bättre rustad. Så idag är således första dagen! Hittills har jag inte upplevt några större bekymmer, så jag räknar med att det här ska gå finfint! Det återstår att se om jag upplever samma pigghet och renhet inombords när jag är klar, som så många andra före mig upplevt. Det är nämligen den känslan jag hoppas på. Rensa ut allt skräp ur kroppen och stoppa in en massa nyttigheter för att boosta den. Det tycker jag låter bra! Nio dagar, sedan naturligtvis fortsätta leva och äta i sundhetens tecken. För det är vad det är, en KICKSTART …ingen kur som trollar en gång och sedan återgår man till ett slarvigt leverne igen.

Det går bra att fråga mig om man är nyfiken på att veta mer eller rent av vill prova själv.

I övrigt så har jag hållit det sista Mamma Boot Camp-passet idag och nu hoppas jag på en lugn och behaglig lördag. Mannen ska jobba ett par timmar förstås, men annars så… chanserna torde vara goda.

Puss & Kram ute i stugorna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *