Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Kickstartar igång hösten och mig själv

Jag vet att alla inte tycker att det är en god idé att ägna sig åt fastor och ”utrensningar” eller så, men JAG gillar tanken på det! Det är som när man gått för länge i ett hem som är upp och ner och man plötsligt känner att nä NU nedrans ska här storstädas. Känslan när man sedan är färdig, tycker jag är oslagbar!

Jag påbörjade ett nio dagars upplägg i slutet av de allra hetaste dagarna denna sommar. Dum idé! Jag som kämpar som det är med värmen, klarade inte att samtidigt påfresta mig ytterligare, så jag avbröt direkt. Just då behövde jag göra allt som jag brukar och inte hitta på andra trix. Men nu när kvicksilvret krupit ner en bit och jag börjar bli mig själv igen, så laddar jag upp! Jajjemen!

Och låt mig understryka att det är för storstädningskänslan jag vill prova att göra det, INTE att gå ner i vikt eller annat, även fast många har fått den effekten av sina kurer. Jag vill ha en ny, fräsch start av mig själv, skulle man kunna säga.

Vem skulle kuren kunna vara för? Jo, för den som bryr dig om hur kroppen ser ut på insidan. Känner sig trött. Har svårt att koncentrera sig. Har sömnproblem. Har uppblåst mage. Återkommande rygg eller huvudvärk. Svårt att hålla sig borta från socker, fett, salt och processad mat. Eksem. Mjäll. Dålig hy …jag kan skriva ”check” på de flesta av dessa punkter (förutom mjäll och dålig hy).

De stora mängder gifter vi får i oss varje dag försämrar våra inre organs funktion vilket resulterar i att vi får ett sämre immunförsvar och hormonbalans i kroppen. Det sägs att vi har ca 3 – 6 kg slaggprodukter lagrade i våra kroppar! Usch! Vi är inte byggda för att processa de gifter som återfinns i vårt moderna liv, gifter som kommer både från vår omgivning och den mat vi äter såsom avgaser, metaller, strålning, nikotin, alkohol, koffein, snabbmat, processad mat och sötsaker.

Kuren ska med naturliga råvaror, där Aloe vera är basen, rensa ut de gifter som finns lagrade i kroppen. På så vis ska organen kunna arbeta bättre så att kroppen kan må bättre. Jag vet inte hur exakt vetenskapen är, men jag vill i alla fall prova!

SÅ! Det är alltså nio dagar. De första två dagarna äter man ingen fast föda, men dricker en mättande proteinshake och näringsrika Bipollen. Under de sista sju dagarna dricker man två shaker under dagen (frukost + lunch) samt äter en bra, gärna ekologisk, middag på 600 kcal varje dag.

För att det inte ska bli alldeles för hungrigt de första dagarna, tänker jag mig att det är en god idé att i förväg börja äta små portioner ofta i stället för stora och få. Så att magsäcken hinner lugna ner sig lite. Likaså se till att börja dricka mycket vatten redan nu (jag slarvar så lätt där) och skippa kaffet (eftersom man inte ska dricka koffeinhaltiga drycker under kuren heller). Så har man liksom bäddat bra i förväg.

Som sagt, var och en kan tycka vad den vill om detta, men jag tycker att det ska bli spännande om jag också upplever så stor skillnad som många andra gjort.

Hör av dig om du vill prova du också, så kan vi göra det tillsammans! Vore roligt!

Nej, nu ska jag ta hand om kottarna och fixa lite frukost! Ha en skön söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *