Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Smarta pennor för små barn från BIC Kids Learning

 

1852_Bic_Blog_pages_600x250

Tack vare mitt ambassadörskap i Buzzador, har jag fått äran att delta i en kampanj från BIC Kids BLOG, vilket innebär att jag låtit mina barn prova dessa smarta pennor, anpassade för just små barns händer! I paketet fanns stiftpennor, bläckpennor och klassiska blyertspennor. Det fiffiga med dessa pennor, är att pennornas form är kantig och underlättar därför möjligheterna för barnet att lära sig hålla i pennan på rätt sätt! Man har även markerat ett gult sträck på ena sidan, så att barnet kan ha någonting att utgå ifrån  när det ska placeras fingrar på vardera sida om.

Jag har tre barn. Min äldsta son är 5½ år. Han var motsträvig till att ändra på det sätt han är van vid att hålla, så det blev lite sura miner och plötsligt ville han inte träna på att skriva bokstäver och siffror den dagen. Däremot har han använt pennorna mycket när jag inte har varit med, så han tycker om dem på så vis.

Min mellersta knatting tyckte att det var spännande att få låna pennorna när han ritade! Han är 3 år gammal. Med honom gick det faktiskt lättare att guida rätt med greppet, så min slutsats kring detta just nu, kan vara att det kanske är smart att börja introducera pennorna redan INNAN barnet hunnit vänja sig vid ett felaktigt sätt att hålla i pennor och kritor.

IMG_20140816_120027

Såhär fokuserad var 2:an när han fick rita med stiftpennan! Det gick riktigt bra!
Jag ska sätta mig ner och skriva/rita med båda pojkarna igen, för att se om det blir samma slutsats ännu en gång.

Mitt minsta lilla hjärta ska fylla 1 år, så hennes introduktion får vi nog avvakta ännu lite grand.

#biclearnersortiment #bickidsblog #buzzador

One thought on “Smarta pennor för små barn från BIC Kids Learning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *