Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Nästan perfekt kväll

Ja, jag fick NÄSTAN den där perfekta kvällen som jag gått och önskat mig hela dagen! Efter en, minst sagt, kaotisk men ack så typisk småbarnsfamiljsnatt, så var jag mer än lovligt trött i morse. I morse, ja… jag (och Mannen bör noga tilläggas!) gick upp vid 05:00 efter en timmes vaken tid redan och flera turer med barnen under nattens gång. Det var lite gräsligt och lite underbart på samma gång faktiskt! Mannen och jag… ensamma (de enda två vakna)… i soffan med datorn i knät… var sin kaffekopp… ännu ett avsnitt av 24… Det händer inte ofta och definitivt aldrig vid den tiden på dygnet! Så var det i alla fall. Efter ett par timmar kom dock sömnbaksmällan. Koma hela dagen följde. Jo, och 1:an uppvisade 38,7° C på febertermometern och fick således stanna hemma från förskolan. En liten Ninjago-present från köpcentrat fick lindra hans sjuka. FY vad de tar betalt för dessa små LEGO-bitar!

I alla fall… mitt mantra denna dag har cirkulerat kring tanken på en lyckad nattning av barnen på kvällen (alltså nu), så att jag skulle få en chans att pusta ut …OCH TVÄTTA HÅRET (God damn it!!)! Och ta mig tusan… 19:20 sov alla tre! Ja, jag också. Som en stock! Men vetskapen om att egentiden faktiskt infunnit sig, gjorde att jag fick en gnutta energi till förfogande och kastade mig in i duschen… DÅ insåg 3:an att syskonskaran tappat kontrollen över Mamman och satte igång att yla från själsängen! Så den där stressfria duschen brann liksom inne. Men okej… nu sitter jag i alla fall här med rent hår och har faktiskt bjudit mig själv på en balja popcorn! DET var OCKSÅ länge sedan! 

Barnet tystnade till sist. 1:an skruvar just nu på sig orolig uppe på andra våningen. Det hostas och harklas… Så jag håller andan. Men vadå?! Jag säger det igen! RENT HÅR! JAG DOFTAR GOTT! Liiiite för torr i trynet, eftersom min ansiktskräm varit slut sedan alltför länge. Popcornskal mellan tänderna. Men ändå ändå ändå!

Nu ska jag titta på något icke-intelligenskrävande-program-om-Lindsey Lohan på TV. Sedan sängen!

One thought on “Nästan perfekt kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *