Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Mitt hektiska liv! :)

Åååå vad najsigt detta var, då! Kan knappt fatta att jag sitter här och det är tyst i huset! Alla tre knattarna sussar gott, den ena mer lortig än den andra i och för sig, men så har de (förhoppningsvis) haft roligt idag också! Vi hann ju inte riktigt med badet nu på kvällen, utan vi prioriterade myskvällen jag lovat dem. Myset bestod i att, sitta tillsammans och titta på Ninjago och äta chokladbollar som de själva fått hjälpa till att sno ihop.

2014-05-29 19.14.49

Va? Vad sa du? Nähä! Är det INTE lördag?! Där ser man… *host* Strunt samma, så fick det bli idag. Ville lite göra det lite extra mysigt nu när vi ska rå om oss själva när Mannen är iväg på tävlingar ända tills på söndag (kväll, antar jag). Förstå mig rätt, när jag säger att det är tur att jag är van att klara mig på egen hand. Har alltid gjort det och är inte särskilt rädd för tuffa tag, även om jag många gånger kanske inte är HELT positivt inställd när man står inför något jobbigt.

Som till exempel igår. Det var onsdag och förskolan hade stängt redan då. Mannen hade bokat in sig på golfbanan, så han var borta hela förmiddagen. Inget ont sagt om det, jag unnar honom gärna. Så jag och ”la liga tres bambinos” (har inte en susning om man säger så på utrikiska *fniss*) hade en hel del i göringen om jag så säger. Förmiddagen…  …alltså minnet… jag minns inte riktigt vad vi tog oss för då, men sedan var det full rulle i alla fall. Eftersom vi skulle på studentskiva i Trelleborg på kvällen, fanns det en del att fixa. Present till exempel. Vad göra? Jo, man packar in de tre små kottarna i bilen och likaså vår gräsklippare… Jo! För jag kom nämligen på, mitt i allt, att jag skulle vara bussig och skoga gräsmattan hemma hos svärföräldrarna innan de kom hem (i morse) från sin utlandsresa! Tänkte att det kunde kännas lite trevligt att slippa ta fram lien (eller varför inte skördetröskan!) det första de gör. Som sagt, sagt och gjort… gräsklipparen in, tuta och köra, ut med gräsklipparen och i med dubbla förlängningssladdar. Sådär!

In med åbäket i bagaget igen och sedan raka spåret mot Burlöv Center. Ack… man ska vara stark för att tya! Men det gick fint. Jag tvingade de två stora att koppla ihop sig med varann och med mig i sista änden, sedan tåga in i samlad trupp. På magen hängde lilla trean i bärselen. Först in om på Kappahl för att ordna ett par byxor och en body som kunde matcha lillans supersöta klänning som hon fått i present av världens bästa Maria L.!

2014-05-29 21.26.25

Även om det inte i sig är något konstigt, så var det ändå ett meck att genomföra, eftersom 1:an och 2:an plötsligt släppte greppet och dök under klädställningarna och försvann! Jag fick ta till mitt vassaste morr och kräva att de kom tillbaka omedelbums! Lite tjorviga var de, men till sist kom vi ut ur affären och byxa och body låg snällt i sin påsen på min arm. SÅ! Vidare för att leta rätt på Hemtex. Hade redan i förväg bestämt att det fick bli ett par tjusiga handdukar till ett blivande hem för studentfiraren. Relativt lätt löste jag även detta. Jag fick beröm från både expedit och annan kund, att jag haft modet att ge mig iväg med alla tre på egen hand. Så även om svetten lackade, så växte jag faktiskt ett par centimeter där och då när de lovordade mig. Det kan man väl få bli lite mallig över?! Belöningen för att de inte busat FÖR mycket, blev Mc Donald’s och vars en Happy Meal och lek i bollhavet. Resterna av det pojkarna inte åt upp, fick bli min lunch. Så är livet som mamma… man får vänta till sist och äta andras rester eller åtminstone kallnad mat.

Haaa… sedan hem med hela fylet igen och tvinga var och en av oss genom duschen. Finkläder på och spray i små tuppkammade frisyrer. In i bilen igen med ungar och packning, via bensinmacken och sedan hej å hå! Studentskivan var jättemysig. Massor av frivilliga barnunderhållare och himla god mat! Vid halv tio styrde vi kosan åter. När vi kom hem, hade Mannen kommit hem från jobbet (han skulle ha kört till studentskivan i annan bil, men eftersom densamma hade en lampa som lyste på instrumentpanelen, så blidde det inget av med den saken). Hans mobiltelefon hade fått ben och rymt hemifrån (trodde vi – den återfanns i morse i lådan för pappersåtervinning!!!). Det var INTE ett scenario han tyckte så mycket om, särskilt inför stundande tävlingshelg. Så vi letade… och letade och letade… Mannen gav upp till sist och jag fortsatte. Kom i säng vid midnatt.

…i morse gick larmet (jag minns inte ens vilket av barnen som vaknade och skulle upp, 1:an tror jag) redan 04:30! MORGONKAFFE! Behövde det mer än någonsin. Solen gick upp och en efter en vaknade familjen. På förmiddagen gick vi för att hälsa på de nyhemkomna svärföräldrarna. Därifrån åkte Mannen iväg på den tidigare nämnda tävlingen. Jag tassade hem (*hrum* någon var trött och grinig och ville INTE gå) med barnen. Ja och sedan var det ju igång igen! Lunch… började klippa häcken, men blev irriterad över att den elektriska klipparen inte gick att frambringa. Bytte bajskalsong på 2:an (det BLIR mycket tvätt när någon ska lära sig leva utan blöja) och tvättade och vek kläder och städade och fixade och sedan tog jag dem till ankdammen och lekplatsen och sedan hem igen, laga mat (Bamse-biff), baka chokladbollarna, klippa gräset, vattna i trädgårdslandet och ja…….. sedan är vi väl framkomna till där jag började. Vid myskvällen. Puh! Nä, nu får ni klara er själva, för nu ska jag kasta mig i soffan och se på Sällskapsresan innan jag tar itu med att återställa ordningen i köket (dvs ett kaos utan dess like). Säkert har ni fått stå ut med en hög stavfel, men jag orkar inte korrekturläsa just nu.

Ha en riktigt skön kväll!

2014-05-29 18.38.07 (1)

Sällskapsresan?! Visst… det var visst inte förrän nästa torsdag, så jag får väl snällt lomma ut i köket och göra det som måste göras. Sedan blir det sängen och ett avsnitt av 24 i mobilen i stället …om ögonen orkar vara öppna. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *