Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Täppt högernäsa och smygjogg!

Ja det var väl tusan också! Jag är fortfarande täppt i min ”högernäsa”! Det har dessutom gått upp och gör ont i ögat och bihålan! Jag har sköljt lite då och då med den där nässprutan (koksalt alltså) och det kommer ut en massa ”intressanta” saker varje gång! Har slopat nässprayen nu, eftersom jag ju inte kan hålla på med den hur länge som helst heller! Drygt är det i alla fall!

Idag har jag gjort något busigt! Kanske dumt, men jag ville ändå känna hur det kändes ATT JOGGA! Det blev min vanliga runda på 3,4 km. Jag började med rask promenadtakt de första 800 meterna och sedan gick jag myyycket varsamt till väga när jag började lunka på i sakta joggmak. Steg för steg… minut för minut… kilometer för kilometer… Minsann! Det gick hur bra som helst! Eller *host* jo, att eh… jag kände kanske av lite i mitt bäcken, men jag var ju så försiktig så försiktig… så det kan inte ha varit så gräsligt mycket belastning ändå. Jag är mest förvånad att jag faktiskt orkade hela varvet runt! Det gjorde jag inte när jag började jogga efter 2:an! Men jag vet inte hur mycket som är ”bättre form” och hur mycket som är ”nu har jag lärt mig hur mycket jag ska ta i för att orka hela vägen”.

2014-05-19 21.00.29

Såhär nöjd blev jag i alla fall! Ja och efter min lilla tur, spenderades det ett bra tag framför huset på gatan med resten av familjen! 1:an och 2:an sparkade boll med Mannen och 3:an och jag satt och tittade på. Solen sken och livet kändes betydligt mer än bara skapligt!

Sedan blev det tid för lunch och därefter susade Mannen iväg till arbetet igen. 3:an somnade och övriga två pysslade med lite av varje. Jag gick ut i trädgården och njöt! Njöt av att fixa med en massa saker menar jag då. Hängde tvätt. Planterade om min ”pengablomma” (min farfar säger att de kallas så, men jag vet inte vad det heter på riktigt).

2014-05-19 16.03.57

Här kommer förresten ett tips på hur blommorna gillar att bli vattnade, enligt vad jag hörde på TV av någon trädgårds-Nisse. Jo! Man trycker ner hela krukan i en spann vatten! Det kommer att börja bubbla och när bubblorna slutat bubbla, har växten druckit färdigt.

2014-05-19 16.03.31

Fungerar super! Åtminstone har mina växter sett ut att må bättre när jag börjat göra på detta viset. I alla fall… jag strödde också ut frön av sommarblomster på en liten backe som blivit till då vi satte lekstugan på plats! Tänkte att det kunde vara häftigt att ha en liten mini-sommar-ängs-kulle där under/bredvid äppelträdet! Nu har jag inte tryckt ner de små fröna i jorden, men det borde kunna bli något ändå, tänker jag.

Jo och sedan så hann jag faktiskt att gräva upp, rensa och kratta en liten bit av ”landet” också. Planterade även ut tre tomatplantor som jag fått av grannen och sådde… äsch… vad heter de nu… ja, det var några fina blommor i alla fall. JO! Zinnia hette de nog.

2014-05-19 15.54.30

Det är inte mycket vi har kvar av den blomsterprakt som omgav huset då vi köpte det (vi hinner helt enkelt inte med att sköta det), men en del finns och det är en fröjd att vila ögonen på dessa framför huset…

2014-05-19 16.04.21  2014-05-19 16.05.44 2014-05-19 16.05.25
I alla fall. Sedan, när 3:an vaknat från sin eftermiddagslur, knatade vi bort till svärföräldrarnas hus och kom sedan tillbaka först vid femtiden. In med de två stora i badkaret och in med kycklingen i ugnen. Upp och torka, äta äta, borsta gaddarna, gräla på dem om att de inte plockat undan på sitt rum som de lovat, bums i säng, natta lillan, plocka undan efter middagen, dammsuga …med dammsugaren som plötsligt tystnade och dog?!?! Det har hänt en gång förut, men nu händer det alltså igen. Kanske den är på upphällningen ändå. Ja och nu väntar jag på att Mannen ska komma hem. En dusch skulle sitta på sin plats och varför inte en kopp te?! Har ont i magen faktiskt… tror att jag ätit för mycket skräp den sista tiden. Rabarberpaj och choklad (Marabo Creamy Biscuit)och bullar och cupcakes (MY GODD! Min mosters cupcakes!) och glass… Nej, nu får det stramas åt lite igen känner jag *rusk*!!

Så! Nu är Mannen hemma igen! Det blir visst kaffe och inte te. Måtte jag nu inte bortprioritera min dusch bara för det!
Natti natti!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *