Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Busy busy busy doin’ nothing at all…

Så skulle det ju vara idag… att jag skulle vara upptagen med att göra ingenting. Jag MÅSTE lära mig att säga NEJ! Det håller inte annars! Jag började bra i alla fall. Så jag satte mig att bläddra i en tidning jag fått låna av en god vän. Lite inspiration kunde man skaffa sig genom den, sa hon. Ja kors i krösamoset! Det blev drägeldroppar i tidningen! …nästan på. Tänk att en del folk är så finurliga med att hitta på saker så att det blir så himmelens mysigt! Små glasbollar bland grupper av växter och blommor i olika krukor. Små grodor och egenhändigt gjorda små fågelbadssaker  och utomhusbäddar och draperier och kuddar och filtar och ljus och örtodlingar och ja… Gud vet allt! TÄNK om jag haft mer tid att förkovra mig i den världen! Jag skulle vilja dyka ner med ”snudan” före! Gå bananas i växtaffärerna och pyteriaffärerna och pysselaffärerna…

IMG_20140518_121958

Wååow!! Spana in detta hus! Vilken DRÖM!!!

IMG_20140518_115503

…och se här. Vore det inte rena meditationen att slänga sig i utomhussoffan?!

I alla fall… bläddrade i tidningen och fick sedan en snabbvisit av en mycket god vän som hade lilla tomtesäcken med sig med både nya och gamla saker till våra barn! TACK! <3 Efter det, ja alltså, 1:an var ju upphämtad av en kompis och lekte där. Honom åkte jag för att hämta upp vid tvåtiden. Hade tänkt handla på vägen tillbaka, men parkeringen utanför affären gjorde att jag misstänkte starkt att det var fullpackat med folk där inne och då hade jag ingen större lust att dra med mig alla tre kottar in i röran. Ja och så kom lilla gossen som ringde på dörren och ville leka med Ludvig. Såklart fick han komma in och leka. Fast det är här jag tänker att jag kanske skull ha låtit bli att säga just JA, eftersom det är febrigt här hemma och jag är trött som en gnu. Men nu blev det så i alla fall.

När sistnämnda lilla gosse lämnat huset, stod jag som bäst och höll på med att baka scones. 1:an och 2:an hjälpte mig att avsluta.

IMG_20140518_154458

IMG_20140518_161800

Det är där vi befinner oss just nu… vi ska sätta oss till bords och smaka på underverken och sedan ska jag alltså stoppa 3:an i vagnen och be de andra två att sköta sig, så att vi kan handla hem det jag behöver innan middagen. Mjölk står överst på listan, så att jag får min kopp kaffe i morgon bitti. Den går inte att förhandlas bort i dessa tider av ”lite-tightare-schema-än-vanligt”! Likaså skulle jag se till att få krypa ner i badet, känns det som… jag ska göra vad jag kan ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *