Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Kaos i kubik

Den senaste veckan har varit allt annat än lugn och fridfull… Låt mig se om jag kan minnas…

Måndag
Ja, det var väl en ganska vanlig måndag tror jag, men mycket att fixa med. Jag kan knappt minnas. Ordnade i alla fall med födelsedagskalaskort och skickade iväg inbjudningarna.

Tisdag
Hade Mamma Boot Camp på morgonen och Time Out på kvällen och en massa annat trix däremellan. Efter Time Out:en på kvällen, åkte jag och hämtade kaninen som skulle bli sonens födelsedagspresent morgonen därpå.

Onsdag
Väcka 1:an med sång och frukost och presenter …och kanin då det var hans 5-års dag! Lämna på förskolan. Fullt ös hela dagen, hämta på förskolan. På kvällen pizza, enligt födelsedagsgrisens önskemål, tillsammans med mormor och G och Moster V med sambo.

Torsdag
Hade en rejäl utmattningssvacka… tror nog att det kom tusen tårar den dagen för allt och inget. Barnen på förskolan, hämtning, lämning… Faster M kom på eftermiddagen. Middag hos ”Farmor & Farfar” på kvällen.

Fredag
Alltså jag minns knappt någonting från denna veckan, bara att den har varit brutalt intensiv! Fredags… just nu minns jag bara ännu en middag på kvällen hos ”Farmor & Farfar”. När vi kom hem, skulle Mannen bära in kaninen från sin utebur till sin innebur och då… skutt och sprätt… kaninen ner på marken och iväg som ett spjut ut i mörkaste natten…  Borta. Jag vet! Det är inte KLOKT! Han är borta! Gone! Burarna står tomma… ingen kanin… Vi klarade alltså tre dagar som djurägare. Jag var ute och letade med ficklampa länge länge. Sedan städade jag huset inför lördagens firande med den äldre generationen (och moster V med sambo) till halv två på natten. Kunde INTE somna. Låg och tänkte på den förrymda kaninen och gnagdes fruktansvärt av det dåliga samvetet! Somnade vid tretiden vill jag minnas.

Lördag
Vaknade vid halv sex. Gav mig ut och letade kanin igen. Misslyckat. Fortsätta städa och ställa i ordning inför firandet. Klockan elva kom alla. Kaffe och tårta. När alla åkt på eftermiddagen, in med hela familjen i bilen och åkte till Mamma & Co på landet. Firade Påskafton där. Jag var sååååå trött!

Söndag
zombie
…mer död än levande. Kvar ute på landet. När vi var på väg att åka hem på eftermiddagen, kom Mamma & Co på att vi kunde gå ner till ån och grilla. Sagt och gjort. Det blev en FANTASTISK avslutning på denna skruttvecka! Det blåste som tusan, men solen sken och detta med primitivt grillande i det fria… Jag älskar det! Blir så lugn på insidan och mår så himla bra! Jag hade tänkt att bjuda på ett gäng fina bilder här, men tydligen är kamerans batteri också ”Exhausted”, precis som jag. Så jag kunde inte koppla in den i datorn för att överföra bilderna. Nåja… det blir nog bra ändå.

Dessutom är jag FORTFARANDE (!!!) förkyld! När ska det sluta?!

Just nu sitter 1:an och tittar på Scooby Doo och Mannen är iväg på jobbet (tävlingar hela långa dagen) och övriga knattar sover ännu. Vädergubbarna har lovat tråkigt väder och det är precis vad jag hoppas på. Riktigt nedrans supertråkigt väder vill jag ha, så att vi kan ha det riktigt riktigt supertråkigt här inne! Vi behöver det, tror jag. Men en dusch är ju aldrig fel ändå, så det ska jag ordna nu på en gång innan hela fylet vaknat! 😉

Auf Wieder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *