Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Förkylt kalas- och påskplanerande

Igår hade jag en RIKTIGT usel dag! Fy sjutton! Jag var arg från morgon till kväll, för att jag var så himla trött och förkyld (ja, mer än en månad nu) och uttråkad. Trist väder var det också! Nä fy bubblan!

Idag är det lite bättre. Det såg så himla varmt ut när jag skulle till Mamma Boot Camp:en, men där gick jag bet! Fy vad jag frös! Först lämnade jag 1:an och 2:an på förskolan och sedan fick 3:an hänga med mig till passet. Jag tänkte att hon säkert skulle samarbeta… Nja, det var väl si och så med den saken. Men totalt sett skötte hon sig. Varför hon var med? Jo, för att Mannen var ”trött” idag och då blev jag ”bobbig”. Klassiskt kärring-eri idag alltså, från båda parter. Ja ja… så ska det väl vara ibland. Vi bråkar ju i alla fall aldrig. Så lite ”puttighet” får man leva med mellan varven. Nåväl…

På väg hem från träningen, införskaffade jag ett gäng påskris. Man får ju göra sig till lite för att ha det lite mysigt ändå, tycker jag. Dessutom fyller ju 1:an år i morgon och påsken står för dörren och ja… jag tycker att vi förtjänar lite mys!

Födelsedagen ja… så mycket det är runt omkring sånt där. Presenter, packa in, köpa ljus till ljusstaken som ska stå på bordet om morgonen, frukostbrickan, ta kort, sjunga, fixa och dona för middagen på kvällen -Man vill ju inte glömma någonting! Känns så himla viktigt att barnen ska få den där riktigt pirriga känslan i magen som en själv också fick som liten.
Ikväll ska jag hämta hem den stora födelsedagsöverraskningen. Das kaninas! Oj oj oj… i natt vaknade jag och kunde inte somna om. I vanlig ordning infann sig den nattliga oron och tankarna började surra. Jösses… vad har jag gett mig in på! TÄNK om inte barnet VILL ha en kanin! Då står jag där med ett styck pälsdjur som ska tas omhand! Fast jag hoppas och tror att det är bortkastad oro. Såklart borde väl vilken unge som helst bli lycklig över en så söt liten krabat! Eller? Vi får se…

Just det, ja! Vill ju tipsa om två appar som jag fått nys om!

water your body       wunderlist2

  1. Water my body
  2. Wunderlist

Den första, är ju kalas för alla oss som glömmer att dricka under dagen!! Strålande! Bara att klicka in vad man hällt i sig och sedan kommer ett litet ”upphällningsljud” då och då under dagen som påminner om att NU är det dags att dricka lite igen! Perfekt!

Den andra, en ”att göra”-app som kan delas med, exempelvis Mannen, så att båda ser vad som ska göras ”idag” och sedan är det bara att sätta igång! När man gjort en sak, bockar man av och då får Frugan en notis om att just det är gjort! Perfekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *