Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

En dag på SPA

Jag är ännu helt matt i kroppen efter dagens härligheter och jag borde gå och knyta mig just därför, men jag vill såklart berätta lite om dagen först!

Min goda vän Maria har det största av hjärtan! Det är bara så! Hon bjöd med mig på denna fantastiska och absolut välbehövliga dag på Ystad Saltsjöbad! Ja, jag vet! Det ÄR helt tossigt! Och på HENNES födelsedag till råga på allt! Det borde ju varit precis tvärt om! Vilket jag så väldans gärna hade gjort om jag bara kunde. I stället fick jag försöka överaska på de sätt jag kunde komma på. Med i packningen följde därför en liten dinosaurieteckning illustrerad av 1:an (min äldsta son). Blomsterpaljetter och rosett och allt satt påklistrat. Själv hade jag knåpat ihop en tavla av en bild som hon sett på Facebook vid något tillfälle och tyckt om. Det blev ungefär såhär:

lövbergtavla m ram

Lite nellad på att ha en likadan själv, är jag! Jo, och sedan så ringde jag Ystad Saltsjöbad igår, eftersom jag ville överraska med något mer, dagen i ära. Men det var inte många förslag därifrån inte. Det hela landade i en liten ynklig kak-slarver efter lunchen. Nåväl, vadan göra av detta? Jag tänkte att ett litet tårtljus kunde piffa till det hela, utöver överraskningsmomentet… Mmm… Jodå, så att eh…
Så när vi sedan anlände till platsen och checkade in oss och Maria för en sekund vände ryggen mot receptionen, så smusslade jag över ett kuvert på disken innehållande, tårtljuset, betalning och en liten lapp med instruktioner. Härligt! Tänkte jag stolt! Men när lunchen sedan var inmundigad och Maria, som tur var, föreslog en kopp kaffe på det och vi gick fram för att beställa detta, samt en liten chokladpralin som Maria tyckte kunde smaka smaskens… ja, då tänkte ju jag att, om inte förr, så i alla fall DÅ skulle de reagera och komma med sitt ”TADAAA”… men icke… tystnad… Så jag fick snirkla fram ord för ord och till sist bilda klara meningar som tydligt talade om att -Ge oss kakan jag beställt! Så var det med det… och tårtljuset? Ja, det får de väl stoppa i någon annans kaka då, inte vet jag. Då blev jag faktiskt lite putt!


-M-hmm… det blev jag!

Nåväl… före lunchen började vi mysandet i badet. Bubbelpool och sånt där. Härligt härligt! Sedan var det som sagt lunch och efter det självaste höjdpunkten… Två timmar The Creek Experiense! Oh Lord! säger jag bara. Först fick man sätta rumpan på en uppvärmd marmorbänk och stoppa ner tassarna i guldigt fotbad med salt. Därefter fick vi varma, härliga, lavendeldoftande handdukar att torka ansiktet med  och sedan var det dags för ansiktsmask och en lång stund i en härlig ångbastu.

När sedan masken torkats av, var det dags för nästa bastu, nämligen aromabastun! Där inne doftade det av pepparmint och innan man gick in, skrubbade man sig med is!

Efter aromabastun, duschade man av sig och kröp ner i poolen. Där kunde man sitta och bara njuta till ljudet av små vattenfall som rann utmed de murgrönebeklädda väggarna.

När man klivit upp ur badet, fick vi dofta i fyra ”hemliga lådor”.

Efter det, turkisk hamam! Den ena fick lägga sig på den uppvärmda marmorbänken, medan den andra tog hamampåsen ur skålen med varmt vatten och rosentvål. Svinga in lite luft i den och sedan krama ur luftbollen, så att allt det härliga skummet landade på kroppen. Sedan var det bara att skrubba med peelingvanten och sist hälla över varmt vatten från de små mässingsskålarna!

Efter detta, var det dags för rasul, nordafrikansk bastu! Här inne fick man kleta in hela sig i mineralrik lera och sedan sitta i ångan och bara njuta.

Till sist, fick man duscha av sig leran och gå vidare ut till den näst sista stationen, regnskogsduschen och vattenfallet!

Efter denna sista balsamering av själen, smorde man in sig i olja och lade sig till rätta i luftslussen, där ljumma brisar torkade kroppen… Alltså, ni fattar!! Heaven on Earth!

Här kommer några bilder (lånade från YSB:s hemsida) för att ni ska få en hum om vad jag talat om!

Och glad är jag att Mannen inte fick kaos hemma med 3:an! Det hade gått över förväntan och hon såg så nöjd och glad ut när jag kom hem. Även för mig gick det bra, fast… så fort jag kom innanför dörren, var jag den första att föreslå en stunds amning!

Nu sussar hela familjen… -Nähä! Vem är det jag hör nu?! Tror 2:an… bäst att springa till undsättning! Sov gott och TUUUUSEN TACK FÖR IDAG FINA UNDERBARA MARIA!!!! <3 Från och med nu är SPA-besök (eller bidrag till sådana) allt jag tänker önska mig av Tomten! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *