Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Händig till tusen!

Nu har halva dagen gått. Vinden viner alltjämt runt husknuten. Men det kunde ha varit värre, för solen kämpar friskt, och lyckas lite då och då, med att tvinga strålarna genom molnen.

Igår kväll kom jag i säng först vid midnatt. Jag var ju jättetvungen att sy två nya mössor åt 3:an, eftersom jag ju upptäckte att den första jag gjorde hade blivit fel. Jag är riktigt nöjd måste jag säga! 😀

mössa2 mössa1

…och den här som blev misslyckad, kan vi ju skicka till E.T. asgarv

mössa3 

Idag har jag också varit flitig, tycker jag! Jag har grävt en liten rabatt på ena gaveln till lekstugan och planterat lavendel som jag fick från en vänlig själ i min trädgårdsgrupp på Facebook! Det blir säkert jättefint till sommaren när det svämmar över med lila, väldoftanden lavendel!

lekstuga1

Såhär såg det ut från början…

 

lekstuga2

…här har jag fått i några gamla plattor i jorden som en avgränsning…

 

lekstuga3

…lavendel på plats…

lekstuga4

…nedklippt och vattnat. Färdigt! …hoppsan, nu ser jag att det var lite ojämnt avstånd mellan plantorna. Fast det ordnar sig nog när de börjar växa och sprida sig.

Nu käkas det lunch och kaffet har redan runnit ner i kannan. Ska bli härligt att njuta av en kopp efter maten! Sedan börjar ”kvällsbestyren” med alla ungarna. Kanske jag kan få till en tur till tippen. Har massor av pinnar och annat bråte från trädgårdsstädningen. Fast det är klart… jag har ju ”ett pyssel” som jag är dundersugen på att göra i eftermiddag. Mmm… vi får väl se, vi får väl se! 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *