Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

SJUKT sötsugen!

Det har varit en, snudd på, GALEN dag idag. Wow! Puh! Bra eller dålig, både ja och nej. Många trevliga möten, men på tok för intensivt totalt sett. Först träffen med företagarkvinnorna här i byn. Direkt därefter mammaträff. Direkt efter det,  hämta 1:an på förskolan och där spendera fyrtio minuter, eftersom det var ”öppet hus” just idag och barnen hade bakat kanelbullar. Jo… för 1:ans skull tog jag en (EN!). Hoppade däremot kakan på mammaträffen. Det är ju bara onsdag, så mm… Deltog i kuddkrig och agerade sagotant för en handfull med ungar. Efter det hem och språka med världens bästa svärmor, som passat 2:an och 3:an under tiden jag var borta. Under tiden kom min älskade syster (en av tre) och jag språkade så även med henne. Sedan ringe 1:ans kompis och ville leka. Sprang över och levererande denne. Hem igen. Sedan gick svärmor hem, tätt följt av syrran. 1:an kom hem. 1½ h lek räcker nog gott och väl efter en dag på förskolan. Ha… sedan vaknade 3:an. Mata, utfodra de två stora och mig själv, byta blöjor, tjata om pyjamasen, ordväxlas om varför 1:an inte fick leka med Lego i sängen. Alla redo… maken kom hem. Jag nattade 3:an. Fick ont i magen (kan inte utesluta en viss misstanke om stress, men tror snarare på proteinshaken i det här fallet). 3:an somnade. Gick ner. 1:an uppe (ännu i skrivande stund). Byggde en Lego-robot…

lego

Åja! Än har jag barnasinnet kvar! :)

Gäspar nu non-stop! Behöver jag ens förklara hur ända in i sjumilaskogens sötsugen jag är nu?!

Det gäller att komma ihåg att det är min hjärnas sätt att försöka lura mig att mata den med snabbast möjliga energi! Så det pågår en kamp mellan mig och hjärnan i detta nu! Valet står mellan följande:

 

kvällsfika

En snabb titt på innehållsförteckningen och jag var klar över vad jag skulle välja. INTE det övre alternativet i alla fall! Kortare tids njutning och till RUSKIGT många fler kalorier och inga nyttigheter alls på köpet. Och sedan ska man inte säga att man inte kan jämföra dessa två. Eller jo, det kan man förstås, men saken är den att det inte är ett dugg fy skam att lapa i sig några skedar Skyr (liknande kvarg/kesella)! Det dövade i alla fall mitt sötsug så pass mycket att jag nu överlevt hela vägen fram till sänggång. Bäst att skynda mig! …är nu bara lite orolig för lilla 3:an. Det låter som att hon hostar ”skällande” i sängen. SÄG nu inte att hon ska få krupp också! Håller tummarna…

God natt och sov gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *