Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Revolutionerande barnmöbler/leksaker!

I torsdags hade jag och Ann-Sofie en heldag Danmark! Närmare bestämt på Bella Center där LEGO World hade anordnat en mässa. Anledningen till detta, var att Ann-Sofie fått en fin inbjudan från bObles, via Polhem PR, att få besöka eventet med gratis inträde och exklusiv visning av produkterna. Nu vill jag så gärna berätta om resan i sin helhet! Häng med!

 

2014-02-15 10.50.17

Bild lånad av #sojkasframtid på Instagram.

 

Kvällen innan, satt jag uppe på tok för sent. Jag kom inte i säng förrän 01:30. Det blev plötsligt så många saker att tänka på. Hade jag Jojo-kort att betala tågresan med? Hade jag pengar på kontot? Vad behövde jag ha med mig till min lilla medresenär i babyformat? Vilka tåg skulle vi ta? Tider? Priser? Metron och vilka hållplatser gällde? Ja, ni förstår. Det är alltid mer att fixa med än man först tror. Så sent i säng och resten av natten tyckte 3:an att hon skulle äta varje timme. Sedan upp 05:30. Ganska mör redan vid start, alltså. Men iväg kom vi i alla fall. Tog tåget från Lund vid halv nio-tiden. Jag hade med min minsta lilla skrutt och Ann-Sofie hade med sin stora skrutt. Färden över sundet gick som det skulle men det var i precis sista sekund som vi kom på att vi skulle hoppa av vid Ørestad! Därifrån visade det sig vara en enkel match att ta sig till Bella Center. Några meter bort, fanns nämligen Metron och väl på den, behövde vi bara åka en hållplats. Sedan tog det ca tio minuters promenad för att komma till rätt byggnad där den stora, fantastiska mässan bredde ut sig innanför dörrarna!

rätt logga

Väl på plats, togs vi emot av en mycket söt och trevlig representant från bObles, Julie. Hon lämnade över biljetter och bjöd in oss i ett avskilt V.I.P.-rum, skulle man nog kunna kalla det. Hur som helst, så fick det hela mig att känna mig lite ”viktig” :)

 

IMG_20140213_221504

Jag tillsammans med Julie.

 

Där bjöds vi på ett trevligt fikabord och vidare information om hur dagen skulle komma att te sig. Alla där var otroligt vänliga och rara!

 

IMG_20140213_215428   IMG_20140213_215506

När informationsdelen var klar och man hade fått i sig en bit att äta och dricka, gick vi i samlad trupp ut i mässhallarna och bort till bObles avdelning. Vid  första anblicken såg man en massa figurer i olika former och som, trots den ”barnvänliga looken” också skvallrade om fin design som tilltalar även mig som vuxen. Av med skorna och in i en helt ny värld! Ture, ännu en trevlig bObles-representant, började berätta historien om företaget och visade sedan mängder av exempel på hur dessa ”figurer” kunde användas, för barn, men absolut även för vuxna!


Historien bakom bObles ”tummelmöbler”

louise och bolette

Systrarna Louise och Bolette som är skaparna av bObles barnmöbler.
(bilden lånad från Livsstil guide Dk – klicka på bilden för att komma till sidan)

 

Det hela började år 2006, då Bolette Blædel påbörjade sin mammaledighet med sitt första barn. Till sin besvikelse, upptäckte hon att det utbud av barnmöbler som fanns på marknaden, var otillräckliga och oinspirerande. Så tillsammans med sina kunskaper som arkitekt och sin syster Louises designerkunskaper, föddes idén om att skapa möbler som skulle kunna främja barnens fantasi genom lek och därigenom samtidigt utveckla barnets motorik.

Möblernas utformning bygger på enkla geometriska former, skurna i siluetter av djur. Barnet kan ramla, rulla, balansera, använda som gungbräda, rocka, hoppa och på så vis få kroppsliga erfarenheter som kan ligga till grund för en vidare motorisk utveckling. De kan alltså både användas som möbler och leksaker. Möblerna ska i sin helhet uppmuntra barn till att leka, lära och utvecklas samtidigt som möblernas estetik och snygga design passar perfekt i den moderna familjens hem och liv.

Blandede tumlemøbler3

Och jag måste säga att, det som de haft för avsikt att skapa, verkligen stämmer överens med verkligheten av idag! Möblerna är otroligt snygga och härliga att se på för det första. Och dess funktionalitet slog mig verkligen med häpnad, allteftersom man berättade om dess oändligt många användningsområden. Jag som Personlig tränare, förstår att detta är något alldeles sensationellt bra! Jag vet ju hur otroligt viktigt det är att använda sig av våra grovmotoriska förmågor för att kroppen (och ”knoppen”) ska kunna fungera så bra som möjligt.

-När gjorde du en kullerbytta senast?! Eller gick balansgång eller hoppade jämfota…

Vi fick, utöver en spännande introduktion, också själva prova de olika varianterna av möbler/leksaker som fanns med på mässan. Ett extra plus i protokollet får leksakerna för materialet de är tillverkade i! Med dessa i sin lägenhet, finns det ingen risk att störa grannarna när man leker! Det hörs ingenting. De gör inte ont. De är lätta att rengöra. Bara att ta med sig i badkaret, där vissa av delarna dessutom fungerar perfekt som stöd för mindre barn, att sitta (dock aldrig någonsin obevakade!) Som sagt, funktionerna var oändliga och dessutom en fröjd för ögat! Att barnen älskar dessa råder det inga som helst tvivel om! Min lilla bebis provade och godkände direkt på plats och här hemma har övriga två barn inte slitit sig från den otroligt generösa gåvan vi fick med oss hem! Tusen tack bObles!

 

IMG_20140213_220024

IMG_20140213_220247

IMG_20140213_221015

IMG_20140214_144013

Även då man vilar från leken, kan man använda dem! Här som stol, till exempel!

För att se fler idéer om hur man kan använda sig av sakerna, gå in HÄR för rörliga bilder, eller HÄR för ännu fler bilder. Och är du intresserad av att köpa för eget bruk, kan du titta in i produktkatalogen. Den svenska on-linekatalogen finner du HÄR.

Vill du besöka en butik här i Sverige, så går det också bra! I stort sett alla möbler går att köpa i Sverige, med undantag från några få enstaka produkter. Vi som bor här nere i söder kan ju å andra sidan ta tåget över till vårt kära grannland och införskaffa det vi saknar på så vis. Här nedan ser ni de återförsäljningsställen vi har här i Sverige.

Illums Bolighus Emporia
Hyllie Boulevard 19, Malmö
08-718 55 00

Illums Bolighus Stockholm
Hamngatan 27, Stockholm
08-718 55 00

Sparkling Star
Online Shop
0707-72 58 50

Spelbutiken
Online Shop

Gå också gärna in och Gilla på Facebook och följ bObles på Instagram!

Så vi hade således en jättemysig dag i Danmark och mässan! För finmotoriskt nöje stod såklart LEGO och det är en sanning utan underdrift, att jag aldrig sett så mycket LEGO i hela mitt liv! Stora byggnader, stora figurer, stora hav av LEGO! Ett paradis för den leksugna! Här följer några bilder för att illustrera min upplevelse ytterligare.

 

IMG_20140213_222733

En fantastisk kreation!

 

IMG_20140213_221813

…som sagt -HAV av LEGO!

 

IMG_20140213_221940

Batman och jag! Vilken läcker-BIT! *fniss*

 

På eftermiddagen blev det sedan dags att ta sig hem till Sverige igen. Hyfsat mör i fötterna (jag lär mig visst aldrig att det där med klackar inte är för mig), traskade vi bort mot Metron. Väntade in första bästa tåg och åkte… Men kvar på perrongen stod Ann-Sofies fina gåva från bObles! Så vi hoppade av vid nästa hållplats och tog vändande tåg tillbaka. Men ack… den hade visst redan fått ben och sprungit iväg! En mycket besviken Ann-Sofie fick sedan åka hemåt utan sin present. Vi kan nu bara hoppas på att någon vänlig själ valt att lämna in den till Skånetrafikens hittegodsavdelning. Men oddsen för det är nog dessvärre ganska små. Så en trevlig dag med ett snörpligt slut, skulle man kunna säga.

För att avrunda detta, så vill jag bara säga ett stort TACK! Tack till Ann-Sofie för att du valde att bjuda med mig!sojkas framtid


Tack Polhem PR
för förmedlingen av biljetterna!
polhem pr


Tack bObles
för fantastiskt emottagande, trevlig presentation och inte minst de generösa presenterna!
rätt logga

 

Och tack LEGO World och Bella Center för superfint arrangemang!
bella center logga  legologga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *