Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Mitt perfekta o-perfekta liv!

Så ofta det blir precis tvärt emot vad man planerat! Igår bestämde jag mig för att jag idag skulle göra ”träning” hemma och att denna ”träning” skulle vara yoga, eftersom jag är SÅÅÅ stel och öm i kroppen. Fint! Jag skulle också duscha för välbefinnandets skull (och naturligtvis av hygieniska skäl). Så när minstingen somnat på förmiddagen, plockade jag fram ett yogaprogram på nätet (i mobilen) och gick upp på ovanvåningen för att lättare få utrymme till mina gymnastiska övningar. Jag hann inte trycka ”play”, förrän det började jämra sig i vagnen där nere. Surprised? Nope!
Så jag gick ner, tog hand om lillan och lade henne bredvid mig på golvet och yoga blev till stretch…

…och några akrobatiktänjningar:

IMG_20140129_121102

IMG_20140129_120858

Här ovan ser ni en bra bild på mitt perfekta o-perfekta liv! Ha ha ha ha! För det första, min snygga klädsel, för det andra, stöket runt omkring mig och för det tredje, den HYFSAT oputsade TV-bänken, i vilken jag speglar mig i.

Men jag hade i alla fall det bästa sällskapet man kan tänka sig!

IMG_20140129_120953 IMG_20140129_121031

Så tjugo (eller om det blev trettio, jag minns inte) minuter blev det och träning eller ej -Jag gjorde vad jag lovat mig själv att göra i den mån jag kunde få till det. Det känns faktiskt lite bättre i kroppen nu! Skulle nog behöva lite av detta varje dag. Dessutom har jag varit skötsam med att få i mig mat och vatten idag! Ni vet… en stackars mamma glömmer annars så lätt! 😉

Sedan var det duschen, ja… inte. Precis när jag skulle kliva över badkarskanten, kom min syster, så det blev endast hårtvätt i stället. Och där kommer vi till NÄSTA grej! Läste att man kunde byta bort schampo och balsam mot äpplecidervinäger och bikarbonat! Av miljömässiga skäl, så att säga. Och för att man påstod att håret skulle må bättre på naturlig väg. Jag var ju bara tvungen att prova, eller hur?! Mer information kring det hela kan du läsa HÄR. Sanning eller ej, det kan jag inte stå för. Men det låter som att det kan finnas en god poäng med det i alla fall. Tycker nog att det kan vara värt att prova i alla fall!

20140129_124607

Instruktioner enligt ovan nämnda länk:
”Tag ett par teskedar bikarbonat i en kopp. Tillsätt lite vatten och rör om. Häll en skvätt, ca en halv dl, äppelcidervinäger i en bunke. Om du har, tillsätt ett par droppar eterisk olja. Jag brukar använda lavendelolja, det luktar gott tycker jag. Fyll på med någon liter vatten. Ta med dig detta till badrummet. Gå in i duschen och blöt håret. Massera in bikarbonatblandningen i hårbotten. Låt verka ett par minuter. Skölj ur håret med vatten. Det sista du gör, tag äppelcidervinägerblandningen och skölj igenom hela håret, också i hårbotten. Jag brukar stå framåtböjd och skölja bara huvudet, så att det inte kommer något på kroppen. Viktigt: Skölj inte håret med vatten efter detta! Torka håret med handduk, och låt det sedan lufttorka. Jag vet, vinägern luktar inte så gott men jag lovar, det försvinner helt när håret är torrt. Anledningen till att man sköljer med vinägern är att bikarbonatet gör hårbotten basisk, och det behövs något som gör den sur igen, så hoppa inte över sköljningen. Den här metoden fungerar helt otroligt bra! Håret blir rent och glänsande, finare än någonsin! Jag kör den här tvätten en gång varje eller varannan vecka, mer behövs inte. Värt att testa, eller hur? Billigt blir det ju också, en burk bikarbonat och en flaska äppelcidervinäger kostar inte mycket, speciellt inte med tanke på hur många tvättar det räcker till.”

Och så till dagens bus! Jag hade mailväxling med en god vän för några dagar sedan, vilken berättade om att det var kallt på kontoret, ja så kallt att vederbörande frös om nosen och ”skulle ha haft en näsvärmare”. Hmm… bus-loppan i mig började genast smida planer! Såklart tösen skulle ha en näsvärmare! Så fram med virknål och garn och sedan packetera ner i en liten låda som sändes anonymt till hennes arbetsplats. Kanske ett nytt koncept?! Ha ha ha ha ha!

20140128_110744  20140128_102923

Så vet ni… jag är rätt nöjd med dagen såhär långt! Ska nu bara springa igenom duschen också och sedan är det kvällsbestyren som tar över igen. Bada barn, laga mat, natta…

Bath  smilie_essen_117.gif smilie_baby_063.gif

…allt detta i mitt O-PERFEKTA men ack så PERFEKTA LIV!

smiley slängkyss -Tout a l’heure!

2 thoughts on “Mitt perfekta o-perfekta liv!

  1. Om det inte är så att det smugit sig in en liten groda på bilden, uppskattas den?
    Så lik hon är L på en bild, söt som socker, jag får snart träffa henne i vaket tillstånd 😉
    Duktig du är på att virka, är det inte svårt?
    Kram

    1. Jojjomänsan! Visst är det en viss speciell groda man ser! 😀 Både hon och mamman älskar den lilla krabaten! Och absolut ska du få träffa henne vaken snart! Jajemensan! Det tycker jag! Jo, nog är hon lik L. alltid! Och inte minst sin lilla pappa! Herre jissanes! Kopior! Och vet du… virkningen är inte så svår som den ser ut! Jag kan lära dig! *kram*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *