Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Barn som inte sover

tired mom-01

Klockan är elva… mellanbarnet är ännu uppe och springer. Äter sin tredje ”macka” vid bordet just nu, trots god aptit vid kvällsmiddagen. Tack och lov att pappan kommit hem och tagit över, för irritationen och frustrationen som byggts upp på insidan av denna möra mammakropp går över alla gränser. Att en så liten person, som man älskar så högt, kan förvandla en till en lavaputtrande vulkan på det där viset… det är en knepig ekvation som i alla fall inte jag lyckats lösa ännu -Trots tre barn senare!

Man borde kanske ringa ”Familjen Annorlunda” och höra om de kommit på någon lösning efter alla sina försök! 😉

Vad som dock är säkert, är att en ilsken förälder inte hjälper situationen till det bättre. Jag lyssnade en gång på en himla trevlig podcast som hette (heter fortfarande) ”Pampers Barnvagnspromenader”, där man tog upp ämnet med att just få barn att somna om kvällarna. Jag vill minnas att psykoterapeuten i den diskussionen sa att troligheten att barnen ska somna när man är arg är MYCKET mindre, eftersom barnet inte tycker att den kan sova när mamma/pappa är sådär konstig… Mamma och pappa måste vara ”som vanligt” för att man ska våga släppa kontrollen över situationen och somna. Det ligger nog mycket i det. Vill också minnas att hon ansåg att man inte kunde ha fasta sovtider för barnen sådär jättebestämt. Men om detta kan man nog diskutera, känner jag själv. Nej, vet ni vad… vi lyssnar på inslaget i stället! Jag har ”spolat fram” till delen som handlar om just att natta barn om kvällen, men vill ni höra hela programmet eller andra avsnitt, så är det bara att pilla fram det på Youtube.

LYSSNA HÄR

Nu blir det sängen för min del! Efter såhär mycket ”av-skrivning”, känner jag mig lite bättre till mods och ser med tillförlit fram emot morgondagen! Suss gott!

her-side-his-side-duvet
Vågar mig på lite allvarsam humor 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *