Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Oturligt

2013-12-07 06.41.41

Ja, nog får man väl kunna säga att detta är oturligt ändå… Att vädret skulle komma och ställa till det för vår lilla dotters dop. För även om ”Sven” blåst iväg eller ebbat ut eller vad han nu gjort… så kvarstår sviterna efter honom. Bilden ovan är tagen alldeles nyss ute i vår trädgård. Snötäckt mark och nollgradigt. Inget optimalt trafikväder. Det är klart att det går att köra, men när inte alla runt omkring en garanterar att köra med vettet i behåll, så känner man sig ju inte ”säker” ändå.

Och det känns som att det är mycket som kan gå fel. Kanske är det fler som inte kan komma till vår, redan reducerade, lilla skara av gäster. Kanske blir det vajsing att få dit all maten. Kanske det blir vajsing med de beställda tårtorna. Kanske prästen får vajsing att ta sig dit ut (vi ska vara ute på landet – inte i kyrka). Kanske, kanske, kanske… blir det bra ändå. Man får försöka att inte göra saker och ting större än de nödvändigtvis behöver vara.

…jag har i alla fall en riktigt mysig stund här just nu! Ingen av de övriga familjemedlemmarna är uppe ännu… morgonrocken är på… kaffet i handen… tystnad… ”Snön lyser vit på taken… endast Mamma är vaken”…

Lika bra att sörpla i sig de sista dropparna och börja med att göra mig själv i ordning medan lugnet ännu består.

”Det vill gärna bli bra…” som en god vän till mig brukar säga.

hjärtan

2 thoughts on “Oturligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *