Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Skyltlördag och pyssel

Idag var det ”Skyltlördag” i byn. Vi tog en svängom där, jag, barnen och svärmor. Det hade suttit fint med lite snö för stämningens skull, men det rådde, hur som helst, ingen brist på kyla. Jag var frusen in i ben och märg när vi kom hem!

När vi kom hem, ja… då satte jag och stora killen igång med julpyssel! Jag hade köpt en sådan där ljusslinga med femtio småljus i och hade inte riktigt klart för mig hur jag skulle använda dem. Men så kom jag på det! Det blev ett litet …vad ska man kalla det för? Titt-in-tomte-bo? 😉

2013-11-30 17.22.57
Man blir aldrig för gammal för att njuta av pyssel!

Och här ser ni nu resultatet (även om det inte är detsamma som i verkligheten):

2013-11-30 17.28.37

Jag är mäkta nöjd själv! Jag kan gott tro att folk kommer att lockas att tittat lite extra bredvid vår dörr när de passerar förbi här på gatan.

Annars är allt helt okej …förutom att jag är så in i bänkens sötsugen! Fortfarande! Jag har fått många goda tips om botemedel, till exempel clementiner, att borsta tänderna, nötter, Havrefras, en msk kokosolja i kaffet osv. Fler tips emottas tacksamt! 😉

…tycker det vore lite synd om jag inte fick smaka på, den säkert jättegoda, doptårtan som nu är beställd från Bengts nästa lördag! Så frågan är om jag blir diskvalificerad om jag ”fubbar” den dagen och tar igen det hela den 26:e exempelvis? Det kan jag förvisso bestämma själv, men det vore skönt att få godkänt från övriga utmanare i så fall. *ler*

Nu ska jag (om de busiga barnen tillåter) sy på ett kardborreband på en gammal julgardin, så att jag kan få upp dem i vardagsrummet.
Jag tycker att jag pyntar och pyntar, men julstämningen infinner sig ändå inte! Det kanske helt enkelt är lite julstjärnor som måste tändas (när jag köpt hem glödlampor), lite Bing Crosby som måste spelas och inte minst doften av nygräddade lussekatter och/eller pepparkakor. Eller så får vår herre bjuda på lite SNÖ! 😉

Stor kvällskram till er alla!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *