Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

…såklart!

Jaha… då var det som det var igen, då. Hade ju en riktigt fin morgon och massor av positiv energi… Jag kan säga att nu har den energin ändrat karaktär en aning! Besöket i affären gick också bra, så långt kan jag sträcka mig. Men naturligtvis skulle stora killen gå och bli kissnödig så fort vi kom in och jag hade fått ner de övriga två i vagnen. Och sedan var det rallyspring längs gångarna i slutet av inhandlingen. Mmm…

Sedan kom vi hem. Jag hade roffat åt mig Mac’n’cheese från ”amerikahyllan” i ren nostalgi infall. Det var ju sexton år sedan jag sist åt det och då tyckte jag om det och framför allt så tyckte alla amerikanska ungar om det. Säkert lunchkort, tänkte jag. Hem, packa ur, laga till lunchen och …mina ungar är inte amerikaner! Skulle INTE äta. Storkillen sa att om han fick täcka alla makaronerna med ketchup så lovade han att äta upp allihop… Och? Hur tror ni att det blev? Åt han upp? Nä! Inga makaroner och ingen ketchup och tårarna föll och jag vässade rösten.

Som om inte detta vore nog, så skulle jag sätta igång med kalopsen så att den kan stå och riktigt gotta till sig medan jag är iväg på babymassage. Tog gjutjärnsgrytan från skafferiet och… -Vad tung den var! Tittade under locket och………. ja, fråga mig inte vilken middag det var som låg där i, men det måste ha varit länge sedan den var aktuell! En stooor bit kött i sås …och stora plättar med mögel!

exhausted smiley

Så nu får jag börja med att se om jag kan sanera grytan och göra den respektabel igen. SEDAN kan jag börja skära nytt kött och preppa för dagens middag (om jag hinner innan jag måste ge mig av).

Nu måste jag fråga om råd. Jag lovade kidsen att den utlovade banana spliten nu brunnit inne, eftersom de skötte lunchen så otrevligt. Nu kom stora killen med blanka ögon med en teckning i handen och frågar -Mammaaaa… kan jag få banana split om jag har ritat en teckning till dig?

Amen alltså! Nu blev det sådär svårt igen! …kan ju spontant känna att …Okej, makaronerna var inte lika goda som jag mindes dem. Vi är själva hemma och hade sett fram emot en mysig och trevlig fredag på egen hand. Kanske jag ska välja att inte ta denna fighten? Bli en strängare mamma i morgon igen (eller på söndag, för lördagar är ju också till för lite trevligheter på något vis)…

Nä, ut och skura gryta! Hej å hå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *