Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Klassisk kalops

Recept: Klassisk kalops

4 port.

Ingredienser:

1 kg nötkött (ex bok eller högrev)
200 g morötter
2 gula lökar
2 msk koncentrerad kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 l vatten
smör och olja till stekning
salt
vitpeppar

Gör såhär:

1. Putsa köttet och skär det i 3 x 3 cm stora bitar.

2. Skala och skär morrötter och lök i ca 2 cm stora bitar

3. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.

4. Tillsätt morrötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa under omrörning.

5. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.

6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.

7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1½ h. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

 

 

Bild och recept hämtat från ICA (http://www.ica.se/recept/klassisk-kalops-632631/).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *