Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Fars dag

fars dag

Just nu är huvudpersonen på jobbet. Jo, så är det när man är simtränare. Då är inte söndagar någon vilodag. Fast det är det inte för någon småbarnsförälder ändå, skulle jag vilja påstå.

Hemma hos oss ska dagen firas med särskild närvaro och mys. Till lunch ska grabbarna laga den där pizzan som storkillen fick prova på att göra på öppna förskolan i fredags. Mest för att han tyckte att den var så rolig att göra och god att äta. För det kanske egentligen är ganska mycket barnens dag ändå. Att de får känna sig speciella inombords för att de gör något fint åt sin älskade pappa. Det finns väl ingenting bättre än att se hur ögonen lyser och glittrar på de små, när de överlämnar en egenhändigt ritad teckning eller så.

Vi hade för avsikt att gå till lekplatsen hela familjen idag, men vi inser att vädret inte är på vår sida och att tiden är lite knapp. Så nu har jag kommit på att vi såklart ska ha eftermiddagsfika i lekstugan! Ute, fast inne, men i skydd från regn och rusk. Mysigt!

Och ikväll har pappan beställt revben till middag, så det får han laga *ha ha ha*
Efter det ska vi spela Memory med barnen (bamse, eller bilar eller vad det nu är för varianter de har).

När barnen somnat (Yeah! Right!) ska vi äta några kex och ost.
Några presenter blir det. Lakritspengar, TRISS och tuggummi *fniss* Fast den bästa idén på present, fick jag i mailen i morse. Varför inte köpa en get eller en påse ris eller vaccin till fattiga familjer i andra länder?! Det gör ju verkligen nytta! Funkar ju även som julklappar! HÄR finns lite tips på den typen av julklappar.

fars dag 2

Samtidigt får sådana här dagar en att fundera lite extra på detta med släktband… ÄR blod tjockare än vatten? Tänker på min farfar till exempel… Han ÄR min farfar, men vi har inte samma blod. Hmm… intressant… särskilt när vi lever i en värld där så oändligt många familjer är splittrade och bildar plast-släktingar… Nåja, det var bara en parantes.

Nu ska jag ta hand om mina raringar! Jag hör hur deras rum faller sönder och samman! Vågar knappt gå och titta vad det hittat på! *gulp*

Ha en skön dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *