Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Det är ju SJUUUKT vilken skillnad det gör!

Åh… vilken härlig dag det är idag! Särskilt om man jämför med de senaste. Lämnade stora gossen på dagis efter… okej, morgonen var rätt så ”kaosig”, det ska jag inte sticka under stolen med. Så när jag gick iväg, klampade jag med arga steg och med mungiporna långt ner i vardera sida. Det var liksom inte tillräckligt med tid och när vi skulle ha strump-diskussionen för hundraelfte gången, så hjälpte det inte till, så att säga. Jag begriiiiper inte vad det är som är så hemskt med att ha strumpor på fötterna! Båda killarna är likadana här hemma! Inte skönt, säger de! Hallå? Vadå ”inte skönt”? Är det skönare att vara lik-kall om dem och få en massa smulor och skräp som fastnar på sulan? Ja ja, så är det med dem i alla fall. De kanske växer ifrån det. I alla fall, så fick jag killen levererad MED strumpor på fötterna till sist och faktiskt bara fem minuter försenad. På vägen hem började lugnet infinna sig… det strilade ett skönt regn på mig och vagnen… luften frisk och klar… det doftade av vedeldad brasa… Så jag beslutade mig för att ta mig en promenad när jag ändå höll på. Jag fick ta vägen om här hemma bara, eftersom jag hade regnskor på mig och jag av någon anledning har så nedrans ont på undersidan …fast inuti, eller hur jag ska säga, vänsterfoten! Måste ha en höjd sula vid de främre trampdynorna för att det inte ska kännas något. Så hem och på med gympadojjorna och så ut igen.

2013-11-07 13.37.57

Regnpromenader är underskattade!

Många klagar på regn, men det gör inte jag (det händer såklart, men inte oftast). För när sådana här regndroppar träffar ansiktet, är det som om akupunkturberöring på glädjepunkter! Mjukt, skönt, avkopplande …helande. Allt man hade inom sig när man gick ut, rinner av och kvar blir bara belåtenheten. Lite mer än fyra kilometer blev det.

När jag kom hem, sprang jag igenom duschen. Det kan verka knasigt när man ändå ska iväg och träna mer, men jag tycker bannemej att man går omkring och luktar sur mjölk hela dagarna. ammande smiley Det kanske man inte gör, men man känner sig hur som helst inget vidare fräsch. Sedan letade jag fram mina träningskläder, som ju i princip inte använts på ett helt ÅR! För idag var det dags! Premiär för gymbesök! Jag var riktigt sugen på att ge mig av! Såg till att vara färdig i god tid och skulle sätta pricken över i:et genom att stoppa i mig en smörgås och en halv avokado. -Du, eh… Ska du verkligen äta nu? frågade mannen. -Ja, hurså? undrade jag. -Men passet börjar ju om fem minuter?! svarade han.

-HJÄLP!

Hur i hela friden gick detta till?! Det blev således ingen smörgås utan i stället hoppade jag i skorna och slet åt mig bilnycklarna och rusade iväg. Som tur var, kom även tjejen som skulle hålla i passet springande med andan i halsen, så jag missade ingenting! Och dessutom VAR jag på pricken där i tid. Passet? Ja, det var ett sk CXWorX®-pass med fokus på mage, rygg och säte (30 min) och passade mig alldeles utmärkt, med tanke på det status jag har nu. Det kändes RIKTIGT skönt! Vissa övningar fick jag modifiera lite, eftersom jag, med min magmuskeldelning, inte ska göra crunches och sneda rotationer i bålen. Så det gick ju bra ändå.

2013-11-07 13.35.09

Såhär busig i blicken och glad blir man, när man fått tillfredsställelsen av fysisk träning! Det gör en VÄRLD av skillnad för mig i alla fall! Vad är felet med munnen? Jo, men alla andra (tonåringar) gör ju så! Plutar med munnen på sina Instagram-bilder! Ha ha ha ha! Det ser så urbota korkat ut, så det är med en stor portion ironi jag gör detsamma på den här bilden! Hi hi!

Och här sitter jag nu. Har hunnit ta vägen hem om, tanka lillan och springa igenom Netto för att inhandla lite förnödenheter i form av blöjor och mat. Så det som nu väntar, är en tallrik rykande het och smaskig Gulaschsoppa! MUMS!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *