Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Hemlagad pizza


Pizzan som, under kaotiska omständigheter, blev till här om dagen blev ju himla god trots allt! Därför vill jag nu delge er receptet på den SUPERGODA degen, som ursprungligen kommer ifrån allas vår favorit-Leila. Håll till godo!

 

2013-11-04 19.26.23

Ingredienser:

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special

Gör såhär:

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Sedan är det bara att slänga på vad helst du tycker är gott! Jag började med tomatpuré. Sedan vill jag minnas att man egentligen ska börja med att lägga på den rivna osten och sedan själva pålägget, vilket i mitt fall var bacon och krossad ananas. Jag hade för avsikt att även lägga på tomater, champinjoner och majs, men i uppståndelsen jag befann mig i gjorde att jag glömde dessa. Det blev dock gott ändå. Och så lite oregano på toppen och in i ugnen. Jag vill minnas att jag hade den på ca 225º C. Tiden vet jag inte riktigt. Jag tittade på hur den såg ut helt enkelt.

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *