Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Saffranspannacotta med fruktsallad och granatäppelkärnor

Så har jag gjort det igen! Snubblat över ett recept som jag drägglar ihjäl mig på! Vart? I Apotekets tidning. Ännu en godsak jag gärna provar till jul!

 

pannacotta_635x350

Recept och bild lånat från Apotekets hemsida.

4 portioner

  • 1 gelatinblad
  • 1/2 dl grädde
  • 1 paket (0,5 g) Apotek Hjärtats saffran
  • 250 g vaniljkesella

Fruktsallad

  • 150 g blandade djupfrysta bär
  • 1 kiwi i småbitar
  • 1 apelsin i småbitar
  • 1 äpple i småbitar
  • Garnera med myntablad
  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg i grädden. Värm försiktigt, så gelatinbladet smälter. Rör ner saffranet och blanda med kesellan.
  3. Häll upp saffransblandningen i glas och ställ kallt att stelna minst 3 timmar.
  4. Blanda fruktsalladen och toppa pannacottan med fruktsalladen vid servering.
  5. Garnera med myntablad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *