Så har jag gjort det igen! Snubblat över ett recept som jag drägglar ihjäl mig på! Vart? I Apotekets tidning. Ännu en godsak jag gärna provar till jul!
4 portioner
- 1 gelatinblad
- 1/2 dl grädde
- 1 paket (0,5 g) Apotek Hjärtats saffran
- 250 g vaniljkesella
Fruktsallad
- 150 g blandade djupfrysta bär
- 1 kiwi i småbitar
- 1 apelsin i småbitar
- 1 äpple i småbitar
- Garnera med myntablad
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
- Häll grädden i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg i grädden. Värm försiktigt, så gelatinbladet smälter. Rör ner saffranet och blanda med kesellan.
- Häll upp saffransblandningen i glas och ställ kallt att stelna minst 3 timmar.
- Blanda fruktsalladen och toppa pannacottan med fruktsalladen vid servering.
- Garnera med myntablad.