Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Kusligt!

storm smiley

Ja det må jag säga! Herre j**lar vad det blåser på ute! Det är riktigt kusligt! Jag har gjort vad jag kan för att vara beredd på det värsta. Bilen är inställd i garaget, alla leksaker och trädgårdsmöbler och annat löst är inplockat eller förseglat med tunga stenplattor. På spisen står en jättekastrull med vatten och både stearinljus och vicklampor är laddade.

…tycker INTE om tanken på att mannen ska ta sig hem ute i detta vädret i kväll! Inte ett DUGG intresserad av det är jag! Hade jag haft en pansarvagn, skulle jag ha kört ner och hämtat honom. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att vädergudarna håller sig i skinnet och skonar oss så gott det går.

Började dagen med en lite försenad frukost som satt precis där den skulle. Jag brukar ju göra havregrynsgröt med ett ägg i (blandar i det i grynen och vattnet, rör runt och sedan in i mikron), men så hade vi köpt hem äggvita i förpackning (Kronfågel), men det blev inget bra. I morgon blir det vanligt ägg igen. 😉

2013-10-28 09.33.59

Förutom att ”preppa” för stormen, har vi idag ”preppat” pumpan (för mindre blåsiga dagar att pryda trappan med). Storkillen gjorde en sida och jag den andra.

2013-10-28 15.16.10

Just det, ja! Gick en liten promenad också. Inte mycket att ”hänga i granen”, men alltid något. Det blåste och regnade redan då och lill-kickan var allt annat än glad åt situationen.

2013-10-28 11.48.11 2013-10-28 11.47.26

Hem och äta lunch…

2013-10-28 11.46.28

…och sedan var det som sagt lite pyssel med undanplockning i trädgården och sådär inför denna storm som nu pågår. Såg då att mina tomater ännu inte gett upp hoppet, så jag väntar lite till så kanske jag ändå kan skörda tomater -I NOVEMBER! Inte illa!

2013-10-28 15.15.40

Nä, vet ni vad… jag kan inte koncentrera mig på att skriva! Väntar mest på att det ska flyga in ett träd eller en liten gubbe eller en lekstuga genom fönstret eller så. Återkommer när stormen bedarrat…

storm 2 storm 3

…nu börjar ljuset flacka också. Jahapp… spännande detta! Vill ha hem min gubbe NU!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *