Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Pepparkakscheesecake med ädelost

Bläddrade igenom reklambladen för en stund sedan och drabbades av akut dräggelinfluensa på den sida som visade receptet på Pepparkakscheesecake med ädelost. Lite ovälkommen (vill inte drabbas före 1 december helst) infann sig den första julkänslan. Kanske jag ska börja småfrossa i mina sparade jultidningar för att se vad som kan bakas och lagas och pysslas inför julen redan nu! -Why not?! liksom. Här kommer i alla fall receptet:

peppark

75 g smör eller margarin
25 st pepparkakor

Fyllning:

280g ädelost (gräddädelost)
2 dl crème fraiche

Så här gör du

Detta recept är gjort för 12  portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter med plastfolie (för 12 port).
  2. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
  3. Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
  5. Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.
  6. Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *