Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Vilken fin (sömnig) dag!

vänfika

Egentligen hade jag inte behövt lägga till det där (sömnig) i rubriken, för det vet ni redan att jag är! *fniss* Därför går jag raka vägen till resten, nämligen vilken himla trevlig och fin dag  det är idag!

Okej, dagen började lite buttert. Mannen låg inne med ett av sina mindre muntra morgonhumör, stora sonen var grinig för att han ville se färdigt Louis & Clark (stålmannen) INNAN han åt sin frukostsmörgås – vilket han inte fick. JAG var sur för att alla äter när de själva vill i det här huseg i stället för att ha en ordentlig frukost tillsammans hela familjen …bland annat (!!) och lill-sessan skrek och lill-gossen, ja han var väl egentligen den enda som skötte sig denna morgon! Kaos med andra ord! Så vi struntar i det också…

Till det trevliga! Vid lunch gick jag och sessan ner i centrum för att möta upp tre vänner för lunch. En av dem träffade jag för allra första gången och det måste jag säga, var en riktigt rar och söt tjej! Sånt där känner man liksom bara på sig direkt på momangen ibland …inombords! Och de andra två var också några favoriter som jag verkligen tycker mycket om! Så det kunde liksom inte bli bättre sällskap!
Det blev thai-mat och babbel, precis som det ska vara. Solen sken och de båda bebisarna vi hade med oss, skötte sig fint. Det där vill vi göra om igen snart!

 

pumpor

Efter träffen, åkte hela familjen B-ling ut till Önsvala Grönt för att välja ut några pumpor! Det var premiär för mig och det måste sägas att det var ju hiiiimla mysigt! Det var ju liksom hela grejen att åka ut och köpa dem på plats! När jag var i USA och arbetade som au pair, gjorde vi samma sak, men då plockade man dem direkt ute på fältet. Men det här dög mer än väl! Hem kom en klassisk orange och två av ”butternut”-varianten (den matigare sorten alltså). Jag visste inte att det fanns så många olika sorter och att det var stor skillnad på smaken. Så det ska bli intressant att se vad jag tycker om skillnaden. Det ska bli en pumpasoppa, precis som förra året och så tänkte jag göra en pumpapaj, som jag vill minnas var jättegott när jag var i USA. Fast då använde man en pumpamassa direkt ur en burk (USA alltså… the land of ”shake ‘n’ bake”). Och naturligtvis blir det rostade pumpakärnor och en ful gubbe av det som återstår av ”skalet”! Mums! Fast inte idag, utan i morgon.

Det är så långt som jag har kommit idag hittills. Min promenad hade jag ju tänkt ta i anslutning till lunchen med tjejerna, men det smög sig. Så jag får se om jag kan få till något senare idag eller om det får bli lucka i systemet. -Neeeej!!!

Avslutar med en tår-framkallande snutt från Youtube. Jack Vidgen… Australia’s got talent!

 

GODD! Jag klarar inte detta! Tänk att en fjortonårig kille kan sjunga på det där viset! Jag pallar inte! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *